Ballina Teknologji Koreja e Jugut, vendi i parë që do të prezantojë një rrjet...

Koreja e Jugut, vendi i parë që do të prezantojë një rrjet 6G

人群中的6G

Koreja e Jugut ka thënë se planifikon të hapë një rrjet të avancuar 6G me teknologji të fundit të gjeneratës së ardhshme.

Ministria e Shkencës, Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit të Koresë tha se qeveria do të inkurajojë kompanitë lokale të prodhojnë komponentë për zhvillimin e rrjetit 6G. Një studim fizibiliteti që heton teknologjinë 6G është duke u zhvilluar dhe i gjithë projekti kap vlerën e 482 milionë dollarëve.

Me këtë, Koreja e Jugut dëshiron të kapërcejë pjesën tjetër të botës kur bëhet fjalë për teknologjinë 6G. Koreja e Jugut ka ekonominë e katërt më të madhe në Azi dhe mban 25.9% të patentave 5G në 2022, dhe Kina 26.8%.

Rrjeti 6G do të bashkojë atë që është virtuale me realitetin, pohoi Zhang Yongtao, zëvendësmenaxheri i përgjithshëm i Departamentit të Teknologjisë në Kinë të Ericsson. Ai thotë se rrjeti 6G do ta çojë komunikimin holografik nga fantashkencë në realitet.

@tn.lajmelokale
@tetovanews