Ballina Aktualitet Zaev pret në zyrë Kastriot Rexhepin: Së bashku do ta forcojmë kursin...

Zaev pret në zyrë Kastriot Rexhepin: Së bashku do ta forcojmë kursin evropian të vendit

Kryeministri Zoran Zaev sot në ambientet e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë pati një takim dhe bisedoi me deputetin Kastriot Rexhepi.

Kryeministri Zaev dhe deputeti Rexhepi edhe një herë konfirmuan përkushtimin e përbashkët për ruajtjen dhe forcimin e reformës dhe kursit evropian të vendit, si përkushtim i shumicës dërrmuese të qytetarëve të vendit tonë.

Gjatë bisedës, Zaev dhe Rexhepi theksuan se gjatë viteve të fundit shteti dhe populli kanë bërë hapa të mëdhenj për të siguruar një të ardhme të sigurt, duke shprehur besimin se vullneti i popullit për paqe dhe bashkëjetesë në Maqedoni do të vazhdojë të shprehet përmes një demokracie të qëndrueshme. shumicë në Parlament.

Të dy bashkëbiseduesit pajtohen se marrëdhëniet ndërmjet maqedonasve, shqiptarëve dhe të gjitha bashkësive tjera etnike në Maqedoni janë vëllazërore, miqësore dhe miqësore dhe se të gjithë aktorët politikë kanë obligim dhe përgjegjësi për t’i ushqyer dhe promovuar këto marrëdhënie.

Në takim u shprehën pritjet për përmbushjen përfundimtare të premtimeve nga Bashkimi Evropian dhe për mbajtjen e konferencës së parë ndërqeveritare me Maqedoninë, me të cilën do të nisin negociatat për anëtarësimin e vendit tonë në BE./Sitel Tv