Ballina Aktualitet Gjiza nuk do të shtrenjtohet! Qeveria ngrin çmimet e disa produkteve

Gjiza nuk do të shtrenjtohet! Qeveria ngrin çmimet e disa produkteve

Çmimet e produkteve ushqimore bazë do të ngrihen. Në seancën e sotme, Qeveria pranoi kërkesën e Ministrisë së Ekonomisë, me çka sjell vendim për ngrirjen e çmimeve për disa produkte në tregtinë me shumicë dhe pakicë.

Do të ngrihen çmimet e:

– bukës
– sheqerit
– miellit – tip 400

– vajit për ushqim
– qumështit me përmbajtje yndyre prej 2,8%, 3,2% dhe 3,5%;

– mishit të freskët dhe produkteve të mishit
– djathit dhe gjizës

Ka reaguar kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski. Ai thotë se vendimi për ngrirjen e çmimeve të produkteve të nevojshme ushqimore mund ta zbusë, por jo edhe ta ndalë valën e inflacionit dhe uljen e standardit jetësor të qytetarëve.

“VMRO DPMNE që në prill dhe maj paralajmëroi se në Maqedonia do të arrijë në këtë gjendje në të cilën është tani për shkak se nuk u morën masa adekuate nga ana e Qeverisë. Kriza energjetike është thelbi dhe shkaku për këtë influencë në formë spirale“, tha Hristian Mickoski, kryetar VMRO-DPMNE.

Ndryshe nga Ministria e Ekonomisë njoftojnë se vendimi për ngrirjen e çmimeve do të jetë i vlefshëm deri më 31 janar 2022.

Artikulli paraprakHeroi Lulzim Sulejmani nga Presheva – rrëfim për tragjedinë e rëndë në Bullgari (VIDEO)
Artikulli tjetërProtesta masive në të gjithë Serbinë (VIDEO)