Ballina Aktualitet Bursa e energjisë: Shqipëria dhe Kosova do të kenë platformën e përbashkët...

Bursa e energjisë: Shqipëria dhe Kosova do të kenë platformën e përbashkët brenda vitit

Pas shumë vitesh pritjeje, Shqipëria dhe Kosova do të kenë së shpejti bursën e përbashkët të energjisë.

Pas përzgjedhjes së platformës së tregtimit këtë muaj, e cila do të ofrohet nga një konsorcium grek i përbërë nga tre kompani, procesi pritet të konkretizohet brenda këtij viti.

Por, si do të ndikojë ngritja e bursës në tregun energjetik në vend, i cili është në proces transformimi, dhe a do të kenë bizneset që dolën në tregun e lirë çmime më të favorshme? Lorenc Gordani, ekspert i tregut të energjisë, shprehet për A2 CNN: “Sigurisht që po, sepse kemi 7500 biznese që do t’i drejtohen tregut të lirë. Madje, javën e fundit kemi pasur plotësimin edhe me kontratën e cilësisë së furnizimit, që do të sjellë furnizim me standarde europiane”.

Shqipëria dhe Kosova janë aktualisht dy vendet e vetme të Ballkanit Perëndimor që nuk kanë një bursë energjie tërësisht funksionale.

Artikulli paraprakShefi i NATO-s i alarmuar: Rusia po shton trupat ushtarake, nuk po i pakëson
Artikulli tjetërGazetares gjermane i bie të fikët në mes të transmetimit direkt (VIDEO)