Ballina Aktualitet Merr fund greva në Maqedoni, nxënësit nga nesër kthehen në shkollë

Merr fund greva në Maqedoni, nxënësit nga nesër kthehen në shkollë

Nxënësit nesër sërish do të vijojnë mësimin pas marrëveshjes së arritur mes Qeverisë dhe SASHK-ut për rritjen e pagave të punëtorëve në arsim dhe çerdhe për 12%.

Bankat shkollore edhe sot do të mbeten bosh, sepse përfaqësuesit e kryesisë së SASHK-ut dhe këshilltarët rajonalë do ta shfrytëzojnë këtë ditë për t’i informuar punëtorët në arsim dhe mbrojtjen e fëmijëve për marrëveshjen e arritur.

Megjithatë, nxënësit dhe disa nga mësuesit e shkollave të mesme besojnë se humbja e orëve para përfundimit të vitit shkollor është një dëm i pariparueshëm për procesin arsimor.

“Do të marrim aq sa kanë rënë dakord, kjo është e padiskutueshme. Por, ndërsa po rimendonin, ishin kokëfortë, po bënin pazare dhe nëse flasim realisht, morën vetëm 2% më shumë se oferta fillestare e qeverisë, fillimisht si prind, por më pas si mësues, mendoj se u kanë bërë dëm 100 për qind nxënësve. Fatkeqësisht, nuk kemi arritur as gjysmën e materialit mësimor. Tashmë gjithçka do të jetë me nxitim, e “grumbulluar”, e kaluar si për të thënë se kemi kaluar. Stafi cilësor nuk ndërtohet në këtë mënyrë”, thotë profesoresha e matematikës në një nga shkollat ​​e mesme më të mira në Maqedoni.

Pakënaqësinë nuk e fshehin as nxënësit e shkollave të mesme, duke theksuar se ndërprerje të tilla të shpeshta në mësime “vr asin” zakonet e të mësuarit.

@tetovanews