Ballina Teknologji Kjo “bishë” elektrike sfidon Teslën, Drako Dragon vjen me 2000 kf dhe...

Kjo “bishë” elektrike sfidon Teslën, Drako Dragon vjen me 2000 kf dhe dyer gullwing

Drako Motors ka prezantuar një model të ri në katalogun e tij, SUV-in elektrik Dragon. Makina bazohet në arkitekturën Drako DriveOS dhe ka katër motorë elektrikë me një fuqi totale prej 2000 kuaj fuqi. Mund të arrijë 100 km/ orë në 1.9 sekonda duke sfiduar kështu Tesla Model S Plaid.

Makina thuhet se mundëson një shpejtësi maksimale prej 321 km/h. Kjo është një shifër mbresëlënëse për një SUV, por jo një makinë elektrike. Hija fsheh pjesën më të madhe të makinës por mund të hamendësojmë së dizajni është frymëzuar nga modeli i tyre, Drako GTE.

@tetovanews