Ballina Teknologji E ardhmja është këtu, makina fluturuese ngrihet në qiellin e Dubait (VIDEO)

E ardhmja është këtu, makina fluturuese ngrihet në qiellin e Dubait (VIDEO)

Një makinë fluturuese mund të shëtisë turistët nëpër qytete me shpejtësi deri në 128 kmh në vetëm pak vite.

“XPeng X2” tërësisht elektrik pritet të qëndrojë në një lartësi prej rreth 91 metrash. Megjithatë, makina fluturuese me dy sedilje që komandohet nga distanca, mund të shkojë edhe në lartësinë e ndërtesës Empire State Building.

Për ata që shqetësohen për kohën maksimale të fluturimit prej 35 minutash, ai gjithashtu ka një parashutë të bashkangjitur në rast të ndonjë fatkeqësie.

Firma kineze XPeng beson se do të ishte ‘perfekte’ për lëvizjet brenda qytetit në distanca të shkurtra, të tilla si vizitat dhe transportimi i furnizimeve mjekësore.

Ajo pritet të kushtojë njësoj si një makinë luksoze, si një Bentley ose Rolls Royce, dhe të dalë në treg në vitin 2025.

Makina fluturuese e bëri fluturimin e saj të parë publik në Dubai. Brian Gu, president dhe nënkryetar i kompanisë, tha se qëllimi përfundimtar ishte që ai të përdoret nga individë të pasur si mënyra e tyre e përditshme e transportit.

Por, me disa pengesa ligjore ende për t’u kapërcyer, ai tha se automjeti ka të ngjarë të përmbahet fillimisht në ‘periferinë e qyteteve ose në shirita piktoreskë’. Kjo mund të përfshijë bregdetin e Dubait, ku bëri fluturimin e parë publik të hënën si pjesë e eventit Gitex Global. /abcnews.al/

@tetovanews