Ballina Shëndeti Këshilla Mos e hidhni ujin në të cilin keni zier vezët, si ta...

Mos e hidhni ujin në të cilin keni zier vezët, si ta përdorni

Amvisat me eksperiencë pohojnë se asgjë nuk hidhet nga kuzhina, sepse pothuajse çdo përbërës mund të përdoret në mënyra të ndryshme. Kur bëhet fjalë për makaronat, të gjithë e dimë se uji në të cilin janë gatuar nuk duhet hedhur sepse mund të përdoret për salcë.

Por a e dini se uji në të cilin janë zier vezët mund të përdoret për bimët. Përkatësisht, bimëve u “pëlqen” kalciumi, ai kontribuon në forcën e tyre dhe ka shumë në ujin në të cilin janë gatuar vezët. Gjithashtu, kalciumi ndihmon për të mbajtur një vlerë të mirë pH të tokës.

Normalisht, është e rëndësishme të prisni që uji të ftohet në temperaturën e dhomës përpara se të ujitni bimët. Nëse nuk jeni të sigurt nëse bimës suaj i mungon kaliumi, kushtojini vëmendje simptomave të mëposhtme: Njolla të verdha-kafe në gjethe dhe rritje e ngadaltë.

Kalciumi i mjaftueshëm në tokë i bën bimët më pak të ndjeshme ndaj dëmtimeve. /abcnews.al

@tn.lajmelokale
@tetovanews