Ballina Aktualitet Lajme PUBLIKOHET VIDEO: Parandalohet arratisja e organizuar nga Idrizova, zbulohet tuneli

PUBLIKOHET VIDEO: Parandalohet arratisja e organizuar nga Idrizova, zbulohet tuneli

Ministria e Punëve të Brendshme, Byroja për Siguri Publike, Departamenti për Luftimin e Krimit të Organizuar, në koordinim me Agjencinë për Siguri Kombëtare kanë parandaluar një arratisje të organizuar nga burgu i Idrizovës.

Ministria e Punëve të Brendshme, pas marrjes së informacionit mjeko-ligjor se një grup prej së paku 8 personave të dënuar me burgim në Idrizovë, të dënuar për krime të rënda me dënime të caktuara nga 10 vjet deri në burgim të përjetshëm, po përgatiteshin të arratiseshin nga burgu. duke hapur një tunel, ka kryer aktivitete operative për verifikimin e informacionit, pas së cilës është ndarë me Administratën për Ekzekutimin e Sanksioneve.

Pas dorëzimit të informacionit në administratë, ata kryen kontrolle në vendin që u tregua si tunel i mundshëm, gjatë të cilit u konstatua ekzistenca e një tuneli të gërmuar me gjatësi rreth 40 metra, që ndodhet pranë një objekti që përdorej për asgjësimin e qymyrit, në drejtim të gardhit mbrojtës, pas të cilit ndodhet reparti i grave dhe ngjitur me godinën e repartit të mbyllur të burgut, në një thellësi rreth 1 metër, me diametër rreth 80 centimetra, i siguruar në mënyrë adekuate me trarë dhe tulla.

Në tunel u gjetën disa shporta plastike me litarë të lidhur në to, të cilat u përdorën për të nxjerrë dheun e gërmuar dhe një kabllo elektrike me një llambë që përdorej për ndriçimin e tunelit.

Ministria e Punëve të Brendshme, në koordinim me prokurorinë publike kompetente, po ndërmerr masa dhe aktivitete shtesë për zbardhjen e rastit./tetova.com

Artikulli paraprakLAJM I TRISHTË: Ndahet nga jeta ish-ushtari i UÇK-së nga Lagjja Teqe e Tetovës (FOTO)
Artikulli tjetërKryetarët e disa komunave të Kosovës vizituan Tetovën, në fokus turizmi