Ballina Kronika Si “ranë” dilerët e Shkupit, mes tyre edhe mësuesja e shkollës fillore?...

Si “ranë” dilerët e Shkupit, mes tyre edhe mësuesja e shkollës fillore? (FOTO+VIDEO)

Prokuroria Publike ka ngritur aktakuzë kundër tre dilerëve të cilët u arrestuan në fund të vitit të kaluar në Katllanovë të Shkupit. Kjo aktakuzë është pjesë e një aksioni të madh të Prokurorisë Publike dhe policisë në të cilin “ranë” gjithsej 13 dilerë dhe u gjetën 14 kilogramë amfetaminë, mbi 1 kilogram kokainë, 23 kilogramë marihuanë, 3000 tableta ekstazi dhe MDMA. Vlera e drogës sipas MPB-së është rreth gjysmë milioni euro.

Dilerët u monitoruan me masa të posaçme hetimore dhe urdhri i parë për përdorimin e masave speciale u dha më 4 nëntor të vitit të kaluar. Autoritetet hetimore kanë monitoruar dhe regjistruar telefonat e tregtarëve, por edhe në mënyrë të fshehtë kanë monitoruar dhe regjistruar se ku lëvizin dhe çfarë bëjnë ata, si dhe agjentët kanë depërtuar dhe simuluar blerjen e drogës.

51 ditë më vonë organet hetimore kanë kryer aksionin e parë në zonën e fshatit Katllanovë. Më pas policia ndaloi pesë persona, katër dilerë dhe një ndihmës të tyre. Për mbledhjen e provave, në operacion është infiltruar një oficer me identitet të fshehur dhe ka blerë 7 kilogramë amfetaminë për 15 mijë euro. Amfetamina u sekuestrua dhe sot Prokuroria ka ngritur kallëzim ndaj tre prej tyre, ndërsa për një është ende në vazhdim procedura. Është arritur marrëveshje me njërin nga të dyshuarit, tek i cili policia ka gjetur një sasi të vogël droge.

Autoritetet hetimore në këtë rast kanë shfrytëzuar masat speciale hetimore si bazë për një rast të ri, i cili do të rezultojë në një veprim të ri për zbulimin e origjinës së amfetaminës.

Një muaj më vonë, më 25 janar, u miratua një urdhër i ri për përdorimin e masave të posaçme. Më pas, masat e posaçme hetimore rezultojnë me dy arrestime në dy ditë. Së pari, më 4 shkurt, policia gjeti drogë në një dyqan kafshësh dhe arrestoi një nga tregtarët. Të nesërmen në makinë u gjet marijuana. Bëhet fjalë për gjysmë kilogrami dhe është arrestuar një person.

Këto arrestime janë pjesë e aksionit të dytë që policia ka zhvilluar në Shkup gjatë dhjetë ditëve. Kërkimet janë kryer në shtatë lokacione. Kur policia ka hyrë në njërën prej banesave ka zbuluar të dhëna për një banesë tjetër ku është gjetur një laborator për prodhimin e amfetaminës. Në këtë banesë policia sekuestroi një sasi të madhe droge, një automatik, fishekë, disa peshore dixhitale dhe pajisje për prodhimin e amfetaminës. Mirëpo, janë gjetur edhe fletore në të cilat mbaheshin shënime të debitorëve, pra personave që blinin drogë. Në këtë aksion janë ndaluar pesë persona dhe ndaj tyre ka nisur hetimi.

Në kuadër të këtij aksioni është ndaluar edhe arsimtarja e shkollës “Aleksandar Makedonski” në Novo Lisiçe, Shkup. Ajo ishte gjithashtu e mbuluar nga masat e IP dhe ishte monitoruar për një periudhë të gjatë kohore.

Prokuroria ka ngritur gjithsej tre çështje.

Më 1 mars u arrestua dileri i fundit. Në makinën e tij u gjet kokainë./https://press24.mk/tetova.com

Video bonus:

Video bonus:

 

@tn.lajmelokale
@tetovanews