Ballina Teknologji Twitter tani vlen sa gjysma, zbulohet dokumenti që Musk u dërgoi punonjësve

Twitter tani vlen sa gjysma, zbulohet dokumenti që Musk u dërgoi punonjësve

Vlera e kompanisë Twitter është më pak se gjysma e shumës që ka paguar Elon Musk kur e bleu në vitin 2022.

Bazuar në një dokument që Musk u dërgoi punonjësve të Twitter, vlerësohet se kompania tani vlen rreth 20 miliardë dollarë, nga 44 miliardë dollarë, shkruan Guardian.

Rënia e mprehtë e vlerës së kompanisë erdhi pasi Musk e bleu atë, duke bërë që disa reklamues të mëdhenj të largoheshin nga platforma dhe pasi një prej firmave më të mëdha të investimeve, Fidelity – aksioneri më i madh i kompanisë – uli aksionet e saj të pronësisë me 56 për qind.

Një masë e vlerës së Twitter bazohet në blerjet e punonjësve të granteve të aksioneve, të cilat nuk mund të shiten deri në një afat të caktuar kohor, ndryshe nga blerjet e aksioneve, dhe grantet e aksioneve përshkruhen më shpesh nga ekspertët si një mënyrë për të inkurajuar punonjësit të blejnë aksione të kompanisë që ata punojnë për të, siç do t’i shisnin me para në dorë pasi të rritet vlera e tyre, raporton Guardian.