Ballina Teknologji Elon Musk: Kini kujdes nga funksioni i ri i Twitter

Elon Musk: Kini kujdes nga funksioni i ri i Twitter

Twitter ka lëshuar mesazhe të reja, më të sigurta – por shefi ekzekutiv Elon Musk i ka paralajmëruar përdoruesit që të mos “i besojnë”.

Rrjeti social ka punuar prej kohësh në mesazhe të koduara, të cilat sigurojnë që mesazhet të mos përgjohen gjatë kohës që ato dërgohen. Kjo tashmë është e mundur në shumicën e platformave të tjera kryesore të mesazheve, si WhatsApp dhe iMessage.

Tani Twitter ka publikuar atë që thotë se është hapi i parë drejt integrimit të asaj teknologjie të sigurisë në produktin e vet. Por miliarderi nuk është plotësisht i sigurt dhe se përdoruesit nuk duhet të mbështeten në të për të mbajtur mesazhet të sigurta. “Versioni i hershëm i mesazheve të drejtpërdrejta të koduara sapo u lançua”, shkroi Musk në Twitter. “Provojeni, por mos i besoni akoma.”

Në faqet e tij mbështetëse, qëllimi i Twitter është që “nëse dikush na vendos armen në kokë, ne ende nuk mund t’i qasemi mesazheve tuaja”. Por ai thotë se “nuk është ende plotësisht atje” dhe ende “duke punuar në të”. Kjo sugjeron që mesazhet nuk janë të koduara nga fundi në fund. Ndërsa mesazhet janë të siguruara nga disa sulmues, kushdo në Twitter ose me akses në serverët e tij mund të jetë ende në gjendje t’i qaset atyre.

Për më tepër, zbatimi i Twitter vjen me një mori kufizimesh të tjera. Është i disponueshëm vetëm kur të dy përdoruesit janë verifikuar dhe paguajnë për shërbimin prej 8 dollarësh në muaj të Twitter, dhe përdoruesit duhet ta aktivizojnë atë në vend që të aktivizohet si parazgjedhje. Mesazhet gjithashtu nuk mund të dërgohen në grupe, përfshijnë fotografi ose bashkëngjitje të tjera, mbështeten vetëm në një numër të kufizuar pajisjesh për llogari dhe nuk kanë mbrojtjen e duhur kundër disa sulmeve kibernetike/Lapsi.al

@tn.lajmelokale
@tetovanews