Ballina Kronika Lajmet e kronikës së zezë nga Tetova dhe Gostivari

Lajmet e kronikës së zezë nga Tetova dhe Gostivari

Me datë 08.06.2023, në ora 21:10, në rrugën “Bllagoja Toska” në Tetovë, zyrtarë policorë nga SPB-Tetovë kanë arrestuar personin A.A. (22) nga Tetova për shkak se në posedim tek ajo është gjetur marijuanë.
Pas dokumentimit të rastit, do të dorëzohet një parashtresë përkatëse.

Me datë 08.06.2023, në ora 22:30, në rrugën “Nikolla Parapunov” në Gostivar, zyrtarë policorë nga DPB-Gostivar e kanë arrestuar një person të moshës jomadhore nga Gostivari për shkak se gjatë kontrollit i është gjetur dhe konfiskuar marijuanë.
Pas dokumentimit të rastit, do të dorëzohet një parashtresë përkatëse.

Me datë 09.06.2023, në ora 01.45, zyrtarët policorë nga SPB-Tetovë kanë arrestuar personin B.E.(22) nga Republika e Kosovës me banim në Tetovë, pasi që gjatë kontrollit, në posedim të tij është gjetur marijuanë.
Pas dokumentimit të rastit, do të dorëzohet një parashtresë përkatëse.

Më datë 08.06.2023, në ora 18:50, në rrugën “JNA” në Gostivar, zyrtarë policorë nga DPB-Gostivar kanë arrestuar personat J.F.(28), J.I.(26), E.E.(23), S.D.(31) dhe një të mitur, të gjithë nga Shkupi. Ata u gjetën duke ngarkuar sende në një kamion me targa regjistrimi të Shkupit, të cilat i morën nga një magazinë e përdorur nga një bastore sportive. Lidhur me ngjarjen, në ora 23:30 në Tetovë, është privuar nga liria edhe personi E.P. (33) nga Republika e Shqipërisë, me vendbanim të rregullt në Gostivar, i cili sipas raportimit i ka angazhuar personat që t’i marrin sendet nga depoja e basteores, pa dijeninë e personit M.U.(37) nga Gostivari, i cili ishte ortak i tij në bastore. Personat janë ndaluar në komisariat dhe pas zbardhjes dhe dokumentimit të plotë të rastit ndaj tyre do të përgatitet kallëzim përkatës.

Më datë 08.06.2023, në Vrapçishtë të Gostivarit, zyrtarët policorë të DPB-Gostivar kanë arrestuar personin M.Ç.(33) nga Republika e Turqisë. Gjatë bastisjes së kryer në një shtëpi në bashkëpunim me Inspektoriatin Shtetëror Sanitar Shëndetësor, të cilin ai e përdorte si ordinancë për mjeksi alternartive, të kryer me vendim gjykate, janë gjet dhe sekuestruar një sasi e madhe tabletash, dokumentacioni mjekësor, para dhe sende të tjera. Personi është ndaluar në komisariat dhe pas zbardhjes dhe dokumentimit të rastit ndaj tij do të bëhet kallëzimi përkatës.

Më datë 08.06.2023 në ora 17:20, në rrugën “Banjeshnica” në Gostivar, zyrtarët policorë të DPB- Gostivar kanë arrestuar personin N.B.(55) nga Srbinova e Gostivarit. Ai dyshohet se me përdorim të forcës fizike i ka mbajtur në shtëpinë e tij personat M.R.(35) dhe Xh.Ç.(26), të dy nga Gostivari, pasi që nuk ka qenë i kënaqur me punën e bërë gjatë vendosjes së inventarit në shtëpinë e tij.
Personi është ndaluar në Komisariat për sqarimin dhe dokumentimin e rastit dhe ndaj tij do të përgatitet kallëzimi përkatës.

Me datë 08.06.2023 në ora 11:40, zyrtarët policorë të Policisë së Jegunovcit e kanë arrestuar personin B.E.(31) nga një fshat i Tetovës për shkak se e ka sulmuar fizikisht gruan e tij 31-vjeçare.
Personi është ndaluar në Komisariat për sqarimin dhe dokumentimin e rastit dhe ndaj tij do të përgatitet kallëzimi përkatës.

Më datë 08.06.2023 në ora 10:30, zyrtarë policorë nga SPB Tetovë, kanë arrestuar personin M.Z.(32) nga një fshat i Tetovës për shkak se e ka sulmuar fizikisht gruan e tij 24 vjeçare.
Pas dokumentimit të rastit ndaj tij do të përgatitet kallëzim përkatës.

Më datë 06.08.2023 në ora 19:20 në SPB-Tetovë, B.Z.(45) nga Tetova ka raportuar se ka gjetur vajzën e tij të mitur, për të cilën paraprakisht kishte raportuar se është larguar nga shtëpia. Sipas njoftimit, ata kanë kontaktuar me të, gjatë së cilës ajo ka deklaruar se jeton me të dashurin në Republikën e Malit të Zi.

Më 07.06.2023 në ora 21:05, zyrtarët policorë nga SPB-Tetovë kanë arrestuar personin J.F.(46) nga Zhelina e Tetovës. Rreth orës 19:30 në Bulevardin “Iliria” në Tetovë, ai ka goditur disa herë me automjetin e tij “Fiat Punto” veturën “Opel Astra” me targa të Tetovës, që drejtohej nga S.R. (30) nga Tetova, gjatë së cilës ka mbetur e lënduar M.R., lëndime të konstatuara në Spitalin klinik të Tetovës.

Ai është ndaluar në komisariat dhe pas dokumentimit të rastit ndaj tij do të përgatitet kallëzimi përkatës.

 Me datë 07.06.2023, në ora 14:10, në rrugën “176” në Tetovë, zyrtarët policorë nga SPB-Tetovë kanë ndaluar personin A.J.(20) nga Tetova pasi që gjatë kontrollit të kryer tek ai është gjetur dhe konfiskuar një thikë.

Pas dokumentimit të çështjes ndaj tij do të përgatitet një parashtresë përkatëse sipas nenit 80 të Ligjit për Armët.

Me datë 07.06.2023 në vendkalimin kufitar Jazhincë, zyrtarët policorë kanë ndaluar M.B.(20) nga Republika e Shqipërisë për shkak të qëndrimit të parregullt në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Ajo është mbajtur në SPB-Tetovë për procedurë të mëtutjeshme.

  Më datë 07.06.2023 në ora 12:50 në DPB- Gostivar, personi R.M.(39) nga Gostivari ka raportuar se rreth orës 00:30 në rrugën “Boge Veljanoski” pas një mosmarrëveshje të shkurtër është sulmuar fizikisht nga fqinji i tij R.S., i cili. duke përdorur edhe sende të forta ka dëmtuar automjetin e tij.

Po merren masa për zbardhjen dhe dokumentimin e rastit, më pas do të vijojë parashtresa përkatëse.

 Më datë 07.06.2023 në ora 17:30 në DPB-Gostivar, personi V.I. (31) nga Gostivari ka raportuar se në vendin e tij të punës në bazën për asfalt që gjendet në rrugën magjistrale Gostivar-Kërçovë është kafshuar nga një qen i pastrehë.

Me datë 06.06.2023, në ora 16.50, në oborrin e Stacionit Policor Tetovë, me urdhër të gjykatës, zyrtarët policorë nga SPB Tetovë kanë kontrolluar veturën “BMW” me targa të Gostivarit, e cila ishte sjellë me datë 02.06.2023 nga rruga “Vidoe Smilevski. Bato” me shërbimin policor duke vepruar sipas kontroll aksionit, ku drejtuesi i mjetit personi G.G. (32) nga Çegrani i Gostivarit është arrestuar për shkak të vuajtjes së dënimit me burg, por i njëjti nuk kishte pranuar ta hap veturën për t’u kontrolluar. Gjatë kontrollit, në prani të pronarit B.Sh.(29) nga Banjica e Poshtme e Gostivarit, në bagazh është gjetur marijuanë, një send me mbetje kokaine dhe sende të tjera. Materialet e gjetura janë konfiskuar dhe pas dokumentimit të rastit do të vijojë raporti përkatës.

Me datë 06.06.2023, në ora 19:40, në bulevardin “Iliria” në Tetovë, zyrtarë policorë nga SPB-Tetovë kanë ndaluar personin I.I.(18) nga Sllatina e Tetovës, pasi që të njëjtën ditë rreth orës 19:00 është raportuar nga personi T.A. (43) nga Falishi i Tetovës, se e kishte sulmuar fizikisht në objektin e tij afarist.
Personi është ndaluar në komisariat dhe pas dokumentimit të rastit do të vijojë parashtresa përkatëse.

Më 07.06.2023 në Policinë e Gostivarit, J.E.(38) nga Nistrova e Rekës së Poshtme, ka raportuar se rreth orës 00:40 në rrugën rajonale nga Zdunjë- Gostivar, në Gostivar është sulmuar fizikisht nga personi B.S.
Po punohet për dokumentimin dhe zbardhjen e rastit, pas së cilës do të vijojë parashtrimi përkatës.

Me datë 06.06.2023 në ora 18:15 në një qendër tregtare në rrugën “Iliria” në Tetovë, zyrtarë policorë nga SPB-Tetovë kanë ndaluar dy vajza të moshës jomadhore nga  Tetova dhe Selca e Tetovës. Ata janë kapur teksa kryenin një vjedhje në një lokal shitjeje.
Sender e vjedhura i janë kthyer pronarit, ndërsa të miturat janë ndaluar në komisariat. Pas dokumentimit të plotë të rastit, ndaj tyre do të bëhet kallëzim përkatës.

Më datë 06.06.2023 në ora 14:00 në SPB-Tetovë, A.R.(38) nga Siniçani i Tetovës, ka raportuar se është mashtruar nga një grua për shumën prej 350 euro. Sipas raportit, ata kanë rënë dakord me personin, punonjëse e autoshkollës, që ta ndihmonin të kalonte testin e shoferit, por marrëveshja nuk ishte përfunduar, pas së cilës ajo nuk ishte përgjigjur telefonatave të tij dhe ai e kishte kuptuar se kishte qenë i mashtruar.
Rasti është duke u zbardhur.

Më datë 06.06.2023 në ora 23:50 në Njësinë e Policisë-Tearcë, 31-vjeçarja Sh.A. nga Tearca e Tetovës ka raportuar se rreth orës 19:30 në fshat është sulmuar nga disa qen endacakë, me çka ka rënë dhe ka pësuar lëndime.

Me datë 05.06.2023 në ora 14:50 në rrugën “Gjorçe Petrov” në Tetovë, zyrtarë policorë nga SPB-Tetovë kanë arrestuar personin L.V.(31) nga Tetova për shkak se i janë gjetur dhe marrë dy shiringa, njëra prej të cilave ishte e mbushur me masë të lëngët, si dhe dy gjilpëra të papërdorura.
Personi në fjalë është ndaluar në komisariat dhe pas zbardhjes dhe dokumentimit të rastit do ti përpilohet parashtresë përkatëse.

Me datë 05.06.2023 në ora 20:10 në rrugën “Boris Kidriç” në Tetovë, zyrtarë policorë nga SPB- Tetovë kanë arrestuar personat S.A.(52) dhe A.A.(24), të dy nga Tetova, pasi që janë sjellë në mënyrë agresive dhe kanë penguar një inspektor të DAP-it gjatë kryerjes së veprimeve zyrtare.
Personat janë ndaluar në komisariat dhe pas dokumentimit të plotë të rastit do të vijojë parashtresë përkatëse.

Më datë 06.05.2023 në ora 16:00, zyrtarë policorë nga DPB-Gostivar kanë ndaluar personin S.B.(45) nga Gostivari. Ai dyshohet se ka kryer një vjedhje të rëndë, gjatë së cilës ka marrë para nga zyra e punës së personit SH.A.(31) nga Forina e Gostivarit. Paratë e vjedhura i janë gjetur dhe i janë kthyer pronarit, ndërsa personi është ndaluar në komisariat. Pas dokumentimit të plotë të rastit ndaj tij do të përgaditet kallëzim përkatës.

Më datë 06.05.2022, në periudhën nga ora 08:00 deri në ora 12:00, është kryer kontroll aksion ndaj automjeteve të ngarkesave në zonën e SPB-Tetovë. Njëkohësisht, 4 drejtues mjetesh (TE-1 dhe GV-3) janë sanksionuar për drejtimin e mjeteve me parregullsi në pajisjet e frenimit. Ata menjëherë janë përjashtuar nga trafiku.
SPB-Tetovë edhe një herë apelon te personat juridikë dhe fizikë që të respektojnë rregullat dhe rregulloret ligjore në komunikacion, me kohë të kontrollojnë gjendjen teknike të automjeteve, të rregullojnë dokumentacionin përkatës dhe të kontribuojnë për sigurinë e tyre dhe pjesmarësve të tjerë në rrugë.