Ballina Shëndeti Neuroshkencëtari i famshëm, Dr. Daniel Amen jep këshillën e duhur: Si të...

Neuroshkencëtari i famshëm, Dr. Daniel Amen jep këshillën e duhur: Si të marrim vendime më të mira

Ai është një nga neuroshkencëtarët më të njohur në botë, me podkaste dhe fjalime mjaft interesante që kanë të bëjnë me shëndetin mendor modern, por edhe psikopatologjitë më të zakonshme të popullatës. Dr. Daniel Amen është një nga të paktët psikiatër që ka parë një numër kaq të madh pacientësh, nga të famshmit, te të pastrehët dhe njerëzit me varësi.

Puna e tij fokusohet në kushtet, si gjenetike ashtu edhe mjedisore, që ndikojnë negativisht në funksionin e trurit, dhe ai shpesh ndan këshilla të thjeshta dhe të dobishme për funksionimin më të mirë të trurit. Përtej kontakteve shoqërore, ushqimit të duhur, mbrojtjes së kokës nga goditjet dhe shprehjes së emocioneve, të gjitha zakone të rëndësishme për funksionimin më të mirë të trurit, ndan me ne psikiatri i famshëm, një këshillë që do të na ndihmojë të marrim vendime më të mira.

Sipas tij, para çdo veprimi tonë ia vlen të pyesim veten “E çfarë ndodh pastaj?”.

“Ulu dhe mendo: “Nëse e bëj këtë, çfarë do të ndodhë më pas? Nëse e ha këtë, si do të ndikojë në trupin tim? Nëse them këtë, çfarë do të ndodhë më pas?”

Këto fjalë të thjeshta, d.m.th. “atëherë çfarë?” ato na japin kontekstin dhe hapësirën për të menduar më mirë për veprimet tona dhe për të dalë me zgjedhje më të sakta./abcnews.al

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel G. Amen, M.D. (@doc_amen)

@tetovanews