Ballina Kronika Dënohet me burgim të përjetshëm 27-vjeçari që vrau të renë shqiptare në...

Dënohet me burgim të përjetshëm 27-vjeçari që vrau të renë shqiptare në Itali, do të dëmshpërblejë nënën dhe vëllain e viktimës me 418 mijë euro

Gjykata e Assizes të Svonës në Itali ka vendosur burg përjetë për Safayou Sow, shtetasin 27-vjeçar të Guinesë, i cili vrau ish-partneren e tij shqiptare. Danjela Neza natën mes 5 dhe 6 majit 2023.

Soë është dënuar edhe për dëmshpërblim të nënës së viktimës me 318 mijë euro dhe vëllait të saj me 100 mijë. Gjithashtu, u vendos edhe izolimi për një vit.

Takimi i fundit mes Danjelës dhe Sefayou

Sow kishte mbërritur në Itali me një varkë dhe kishte gjetur punë si pjatalarëse në restorantin ku punonte Neza. Mes të dyve lindi një lidhje, e cila më pas iu dha fund nga vajza. Si përgjigje, Sow i kishte kërkuar asaj të jepte dorëheqjen, e ndjekur nga takimi i fundit, tragjik, në kopshtet ngjitur me stacionin.

Danjela Neza u qëllua me plumb në kokë. Menjëherë më pas vetë Sow telefonoi në 112:“Kam vrarë një grua, ejani të më merrni”.

Para gjyqtarit ai më pas dha një histori të saktë: Të dy kishin bërë një takim të fundit, mundësia e fundit klasike për të sqaruar gjërat dhe ndoshta për t’u rikthyer bashkë. Në vend të kësaj ata u grindën, kështu që ai mori një armë nga makina, e drejtoi në kokën e Danjelës dhe qëlloi. Më pas ai thirri 112, duke rrëfyer gjithçka.

@tn.lajmelokale
@tetovanews