Ballina Kronika Gjermani që u prezantua si drejtor duke mashtruar bankën, përfitoi mbi 180...

Gjermani që u prezantua si drejtor duke mashtruar bankën, përfitoi mbi 180 mijë euro

Një mashtrues ende i panjohur arriti të bindë punonjësit e një banke në qytetin jugor të Gjermanisë, Schwandorf, që t’i transferonin para duke i telefonuar në telefon dhe duke u prezantuar si drejtor i atij institucioni. Kështu këto ditë ka ndodhur një transferim i shpejtë mbi 180 mijë euro në llogaritë e huaja.

Banka i shpërndau paratë përpara se kontabilisti i tyre të vinte re transferimin e pazakontë të parave dhe ndaloi transferimin e mëtejshëm të fondeve. Punonjësi përgjegjës ka thirrur bankën sa më shpejt që ka mundur, kështu që policia ka marrë përsipër rastin. Hetimi për mashtrim është në vazhdim.

Banka arriti të kthejë një pjesë të parave. Sipas situatës aktuale, dëmi i pësuar është pesëshifror, thotë policia, që do të thotë se ndoshta është më pak se 100 mijë euro.

Zyrtarët e bankës shtuan se për urdhërpagesat telefonike, telefonuesi duhet të verifikohet për vërtetim “bazuar në disa kritere strikte”. Ato janë përcaktuar në atë mënyrë që “vetëm pronari i llogarisë mund t’i riprodhojë siç duhet në tërësinë e tyre”. Megjithatë, në këtë rast, telefonuesi ishte i informuar mirë për ato detaje, thuhet në komunikatë.

Me synimin për siguri më të madhe në transaksionet e pagesave, banka njoftoi se do të prezantohet një metodë e re e verifikimit të autentifikimit të telefonit përmes një aplikacioni celular.

@tn.lajmelokale
@tetovanews