Ballina Aktualitet Komuna e Tetovës publikon një njoftim të rëndësishëm

Komuna e Tetovës publikon një njoftim të rëndësishëm

Sektori për mbikqyrje inspektuese, njofton opinionin se gjatë inspektimit në teren, inspektorët tanë hasin në probleme të ndryshme.

Për këtë arsye, Sektori për mbikqyrje inspektuese i komunës së Tetovës u bën thirrje publike qytetarëve që gjatë veprimtarisë së tyre, të jenë më të kujdesshëm, me sa vijon:

Inspektorati i ndërtimit

Luten qytetarët që t’i ndërpresin të gjitha ndërtimet që kryhen pa leje përkatëse, në mënyrë që të mund të fillojnë procedurat për marrjen dhe procesuimin e lejeve të ndërtimit, pasi në të kundërtën do të sanksionohen në bazë të ligjeve në fuqi. Kostoja e sanksioneve është shumë më e lartë se kostoja për marrjen e lejes për ndërtim.

Inspektorati i Ambientit jetësor

Duke pasur parasysh se gjatë stinës së dimrit në rajonin tonë kemi edhe temperatura mjaftë të ulëta, apelojmë deri tek qytetarët që për ngrohjen e objekteve të tyre banesore dhe afariste të mos shfrytëzojnë lëndë djegëse të cilat njihen si ndotës të mëdhej të ambientit jetësorë, si p.sh naftë, vaj për vetura, qymyr dhe të ngjajshme. Për mos respektim të këtyre të rekomandimeve do të shqiptohen gjoba të parapara me ligj.
Inspektorati për veprimtari komunale

Inspektorët gjatë kontrollit në teren, hasin në probleme me uzurpimin e hapësirave publike. Për këtë arsye, apelojmë deri tek të gjitha subjektet juridike dhe shitësit ambulantë, të përmbahen nga uzurpimi i hapësirave publike, pasi në këtë mënyrë pengojnë lëvizjen e lirë të qytetarëve. Një gjë të tillë me theks të veçant duhet të kihet prasysh gjatë stinës së dimrit, kur lëvizja e qytetarëve edhe ashtu bëhët në ksuhte të rrënduara.

Inspektoriati për rrugë

Luten të gjithë pjesëmarrësit në komunikacion, të respektojnë rregullat e komunikacionit, si dhe të mos parkojnë veturat afët kontenjerëve, pasi në këtë mënyrë vështirësojnë punën e NPK”Tetova”-Tetovë, për marrjen e mbeturinave.
Shpresojmë se do të hasim në mirëkuptimin e të gjithë qytetarëve!

Me respekt:
Sektori për mbikqyrje inspektuese i Komunës së Tetovës

Qytetarët e Komunës së Tetovës do të përballen me dënime nga Komuna e Tetovës në bazë të ligjeve në fuqi, paralajmërojnë nga Komuna nëse qytetarët do të ndërtojnë pa leje, do të ndotin mjedisin, do të zaptojnë hapësira publike dhe nuk do të parkojnë në rregull, transmeton Portalb.mk.

“Luten qytetarët që t’i ndërpresin të gjitha ndërtimet që kryhen pa leje përkatëse, në mënyrë që të mund të fillojnë procedurat për marrjen dhe procesuimin e lejeve të ndërtimit, pasi në të kundërtën do të sanksionohen në bazë të ligjeve në fuqi. Kostoja e sanksioneve është shumë më e lartë se kostoja për marrjen e lejes për ndërtim”, deklarojnë nga Komuna.

Komuna kërkoi nga qytetarët mos të përdorin lëndë djegëse që janë ndotës të ajrit, ndërkohë kërkoi nga qytetarët mos te parkojnë veturat në mënyrë jo të rregullt, sidomos afër shportave të mbeturinave, duke pamundësuar punën e NPK “Tetova” për grumbullimin e mbeturinave.

“Apelojmë deri tek të gjitha subjektet juridike dhe shitësit ambulantë, të përmbahen nga uzurpimi i hapësirave publike, pasi në këtë mënyrë pengojnë lëvizjen e lirë të qytetarëve. Një gjë të tillë me theks të veçantë duhet të kihet parasysh gjatë stinës së dimrit, kur lëvizja e qytetarëve edhe ashtu behet në kushte të renduara”, deklarojnë nga Komuna.

Известување

Секторот за инспекциски надзор ја информира јавноста дека нашите инспектори при увидот на лице место наидуваат на различни проблеми.

Поради оваа причина, Секторот за инспекциски надзор на општина Тетово јавно ги повикува граѓаните да бидат повнимателни при својата активност и тоа:

Градежен инспекторат

Се молат граѓаните да ги стопираат сите градби кои се изведуваат без соодветни дозволи, да ги започнат постапките за добивање и обработка на градежни дозволи, бидејќи во спротивно ќе бидат санкционирани врз основа на закон. Трошоците за санкциите се многу повисоки од трошоците за добивање градежна дозвола.

Инспекторат за животна средина

Со оглед на тоа што во текот на зимската сезона во нашиот регион имаме многу ниски температури, апелираме до граѓаните да не користат горива за затоплување на своите станбени и деловни објекти кои се познати како големи загадувачи на животната средина, како што е дизелот, автомобилското масло, јаглен и слично. Непочитувањето на овие препораки ќе резултира со парични казни предвидени со закон.

Инспекторат за општински дејности

Инспекторите при увидот на лице место наидуваат на проблеми со узурпација на јавните површини. Поради оваа причина, апелираме до сите правни субјекти и улични продавачи да се воздржат од узурпирање на јавните површини бидејќи на овој начин го попречуваат слободното движење на граѓаните. За такво нешто со посебен акцент треба да се има предвид во текот на зимската сезона, кога движењето на граѓаните веќе се одвива во тешки услови.
Инспекторат за патишта

Се молат сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат сообраќајните правила, како и да не ги паркираат автомобилите во близина на контејнерите, бидејќи на овој начин ја отежнуваат работата на ЈПК „Тетова“ -Тетово, за собирање отпад.
Се надеваме дека ќе наидеме на разбирање од сите граѓани!

Со почит:
Сектор за инспекциски надзор на општина Тетово

Artikulli paraprakFJALËT E FUNDIT TË SADAM HUSEINIT: Me dinjitet, pa i bërë syri tërr para litarit, shqiptoi këto mesazhe që jehuan për 15 vjet (VIDEO)
Artikulli tjetërShpërthim në një Universitet privat në Tiranë, dalin pamjet! (VIDEO)