Ballina Aktualitet Kultura Përurohet libri “Dëbimi i shqiptarëve nga Kosova për në Malësinë e Tetovës...

Përurohet libri “Dëbimi i shqiptarëve nga Kosova për në Malësinë e Tetovës dhe anasjelltas”

Nga Neshat Mehmedi

Të dashur miq, familjarë dhe ju bashkëkatundar, dje në sallën e Komunës së Tetovës, më 11.XII.2021, e shtunë, u përurua libri im “ DËBIMI I SHQIPTARËVE nga Kosova për në Malësinë e Tetovës dhe anasjelltas”. Në këtë përurim më nderuan me pjesëmarrjen e tyre përfaqësues nga Ambasada e Republikës së Kosovës në Maqedoninë e Veriut, Konsulli i Përgjithshëm z. Agim Krasniqi dhe z. Faruk Bytiçi.

Me prezencën e tij me ka nderuar mua dhe Malësinë e Sharrit filantropi, humanisti i përmasave kombëtare dhe biznesmeni i përmasave ndërkombëtare, z. Lazim Destani, pa ndihmën financiare të Tij, ky libër me 1008 faqe dhe kolor, s’do ta shihte kurrë dritën e botimit!

Falenderoj gjithashtu stafin e redaksisë si redaktorin, recensentët, lektorët, radhitësit, dizajnerët.
Me pjesëmarrjen e tyre më nderuan profesorë, mësues, media, studio “Bora”, mysafirë, bashkëkatundarë dhe anëtarë të familjes sime.

Të dashur miq e mikesha, shokë, familjarë dhe Ju që më ndihmuat shumë në këtë libër andej e këndej kufirit administrativë nga katundet e Opojës: nga Bresana, Kuklibegu, Kuki, Kosava, Pllajniku, Shajnja, Renci, Zymi, Buçja, Breznja, Bellobradi, Brruti, Zgatari, Buzezja, Blaçi, Zaplluxha, nga katundet e rrethit të Prizrenit; Lubinjës së Epërme dhe Lubinjës së Poshtme, Lubiçevës, Hoçës së Qytetit, Poslishtit, Kushtrimit, Zhurit, Vlashnjës, Nashecit, Arbanës, Petrovës , Zojzit, si dhe stafin udhëheqës të dy shoqatave humanitare të Republikës së Kosovës; të Kryqit të Kuq të Kosovës dega në Prizren dhe shoqatës Humanitare bamirëse “Nënë Tereza” në Prizren. Ju të katundeve të Malësisë së Sharrit të Tetovës: Bozovca, Veshalla, Brodeci, Vica, Shipkovica, Gajrja, Sellca, Llaca, për këtë Ju kërkoj ndjesë, nga pamundësia për t’ju bërë ftesë publike të gjithëve, duke marrë parasysh kohën jo shumë të përshtatshme dhe pandemisë.

Unë dhe familja ime i jemi shumë mirënjohës z. Lazim Destani për përkrahjen dhe mbështetjen e pa rezervë! Zoti e bekoftë Lazim Destanin familjarisht!
FJALA PËRSHËNDETËSE

Të nderuar miq nga Ambasada e Republikës së Kosovës në Shkup, Konsuj të përgjithshëm z. Agim Krasniqi dhe z. Faruk Bytiçi me punë në Konsullatën e Strugës,
Të nderuar profesorë nga Kosovëa, nga Tetovëa, mësues, mediat, studio “Bora”, mysafirët, bashkëkatundarët të mi si dhe Ju familjarë!

Më lejoni që në emrin tuaj dhe në emrin e qindra familjeve që në vitet e luftës e përjetuan largimin nga trojet e veta, ta falënderoj filantropin shqiptar z. Lazim Destani, i cili e financoi botimin e këtij libri, që sot e kemi në dorë, për të mos u harruar historia, që kemi vuajtur ato vite të vështira të dhunës sllave.

Falë bashkëvendësit tim Zotit Lazim Destani, sot në këto faqe të këtij libri kemi dhembjen e banorëve të katundeve të Malësisë së Tetovës dhe bujarinë e qindra familjeve në Kosovë, si në fshatrat e Opojës, Vrrinit, në fshatrat e Grykës së Sharrit dhe në Prizren, Suharekë, Gjilan, të cilët ende pa i mbyllur plagët e veta të luftës, na pranuan dhe u kujdesën për ne siç u kujdesen për anëtarët e familjeve të tyre.

Me këtë rast dua t’i falënderoj edhe ata që më ndihmuan në përgatitjen e librit.
Në radhë të parë falënderoj z. Bedri Halimin redaktorin e librit,

Recensentët e librit Prof. Dr. Bexhat Asanin, Prof. Dr. Besim Muhadrin, Besim Cengun, prof. Lola Shehun

Korrektorin Vllaznim Kamberin
Lektorin Xhemil Mehmedi

Falënderoj, Dr. Nexhat Çoçaj që e bëri realizimin e kopertinës, ndërsa për radhitjen kompjuterike i falënderoj Liman, Besir, Lavdrim Mehmedin dhe Hasim e Hamdi Merxhanin
Për t’i falënderuar kam edhe shumë njerëz tjerë që më kanë ndihmuar në përgatitjen e librit, e që të mos e harroj ndonjërin, dua t’i falënderojë të gjithë pa përjashtim, andej e këndej kufirit administrativ.

Dhe në fund gjej rastin ta falënderoj familjen time, e në veçanti nënën time, që më kanë duruar me vajtjet e ardhjet e mia, duke ua shpenzuar edhe paratë e kafshatës së gojës.
Edhe një herë ju falënderoj përzemërsisht të gjithëve, ju uroj jetë të gjatë, shëndet dhe mbarësi familjare! Shpresoj të takohemi në promovime të tjera!

Ju Faleminderit!

Artikulli paraprakDy mjekë në garë për Spitalin e Tetovës! Amir Elezi dhe Nexhbedin Karemani synojnë pozitën e drejtorit?
Artikulli tjetër“Tezja është larguar nga shtëpia”/ Gjendet e pajetë në pyll 54-vjeçarja, policia jep detajet e para