Ballina Shëndeti Këshilla Të gjithë mund të mësojmë nga japonezët: 7 rregulla për një jete...

Të gjithë mund të mësojmë nga japonezët: 7 rregulla për një jete të lumtur, kaq të thjeshta, por kaq të vështira

Në kërkimin e përjetshëm të lumturisë, njerëzit priren t’i ndërlikojnë gjërat ose të fajësojnë të tjerët për problemet e tyre.

Megjithatë, edhe pse duket si një frazë boshe, shumica e gjërave varen vetëm nga ne dhe sjellja jonë ndaj pjesës tjetër të botës.

Japonezët besojnë se çdo njohje dhe çdo përvojë është një thesar unik që nuk do të përsëritet kurrë në të njëjtën mënyrë. Nëse nuk e shijoni çdo moment, ai do të humbet përgjithmonë, shkruan albeu.com.

Falë kësaj mënyre të menduari, ata zgjohen çdo mëngjes me një mision për të shfrytëzuar maksimalisht orët e ardhshme. Ata e dinë se njerëzit e afërt janë gjithçka në botë dhe se nuk duhet të shqetësohen me gjëra të parëndësishme.

Një parim tjetër që i drejton është të jetojnë pa asnjë barrë. Shqetësimet për gjërat që kanë kaluar dhe nuk mund të ndikohen dhe pasiguria e së ardhmes janë lënë mënjanë.

Ne duhet të mësojmë prej tyre. Secili prej nesh duhet të udhëhiqet nga këto rregulla:

1. Mos i shtyni momentet e veçanta për më vonë

Çdo mundësi vjen vetëm një herë. Nëse nuk e përdorni, do ta humbisni përgjithmonë. Jeto tani ose kurrë.

2. Jeto sikur nuk ka të nesërme

Përfitoni sa më shumë nga çdo takim me të dashurit tuaj. Tregojuni atyre se sa shumë i doni dhe sa shumë janë për ju, sepse mund të mos keni një shans tjetër.

3. Jetoni në të tashmen

Të mendosh për të kaluarën dhe të parashikosh ngjarjet e së ardhmes është një humbje e plotë kohe. Mundohuni të jetoni në momentin, të jeni të pranishëm dhe të përfitoni sa më shumë nga ky moment.

4. Bëj diçka që nuk e ke bërë kurrë

Siç tha Ajnshtajni, nuk mund të bësh gjithçka njësoj dhe të presësh ndonjë ndryshim. Mundohuni të përjetoni diçka të re çdo ditë, edhe nëse është një gjë e vogël.

5. Meditoni

Rreth dhjetë minuta meditim në ditë do t’ju qetësojë plotësisht dhe do ta përmirësojë cilësinë e jetës suaj.

6. Mbështetuni në shqisat tuaja

Mësoni të dëgjoni, shikoni, prekni dhe nuhatni çdo moment. Do t’ju mësojë të jeni më të vëmendshëm ndaj të tjerëve dhe të rrisni nivelin tuaj të ndjeshmërisë.

7. Nuk je i detyruar të bësh gjëra që nuk të pëlqejnë

Njerëzit nga natyra pëlqejnë të ndryshojnë gjithçka, ata kanë aftësinë të rishpikin veten sa herë që është e nevojshme. Nëse gjërat në jetën tuaj janë monotone, ndryshoni ato. Është më e lehtë nga sa mendoni, thjesht guxoni të provoni. /abcnews.al/

@tn.lajmelokale
@tetovanews