Ballina Aktualitet Edhe sot Shkupi në mesin e qyteteve më të ndotura në botë

Edhe sot Shkupi në mesin e qyteteve më të ndotura në botë

Shkupi edhe në mëngjesin e sotëm ka probleme me ajrin e ndotur dhe është në pozitën e tetë të qyteteve më të ndotura në botë, sipas faqes që mat ndotjen në botë “IQAir”.

Kryeqyteti i Maqedonisë mëngjesin e sotëm ka indeksin 185 dhe është në pozitën e 10, ndërsa para tij janë disa qytete nga India, Pakistani, Kina dhe Mongolia.

Ashtu si ditët e kaluara edhe sot më të përhapura në ajër janë grimcat helmuese PM2.5, ndërsa ka edhe sasi të madhe të PM10.

@tn.lajmelokale
@tetovanews