Ballina Aktualitet Maqedonia e Veriut „TETOVA DO PARK”: TETOVA SËRISH E PARA NË BOTË, QYTETI ËSHTË DHOMË...

„TETOVA DO PARK”: TETOVA SËRISH E PARA NË BOTË, QYTETI ËSHTË DHOMË GAZI

Iniciativa qytetare “Tetova do park” përmes një komunikate për opinionin reagon ndaj ndotjes së lartë aktuale të ajrit dhe politikave të papërshtatshme që sjellin në këtë gjendje të qytetit, siç thonë ata, të jetë një “dhomë gazi”.

Ata thonë se duhet bërë politika që shëndeti i njerëzve të jetë i pari dhe interesat e mafias urbane në fund.

Dhe çfarë mendonte bota, sa do të qëndrojmë në top 10, kaq të aftë, pa u thyer në një pozicion drejtues? Për disa ditë, qyteti rrëzë Malit Sharr, tashmë një park kombëtar, ka 40 herë më shumë ajër të ndotur se sa lejohet për shkak të një përqendrimi të madh të grimcave PM 10.

Kjo situatë alarmohet prej vitesh që të mos ndodhë dhe kur nuk bëhet asgjë, pra qyteti është dhomë gazi, duhet alarmuar të gjithë autoritetet që të marrin përgjegjësi dhe të prezantojnë një mënyrë të re pune dhe të krijojnë politika.

Shëndeti i njerëzve është i pari së bashku me një mjedis të pastër dhe të shëndetshëm. Pastaj hapësira publike, mjedisi njerëzor, aspektet e zhvillimit e kështu me radhë. Interesi privat i mafies urbane ne vendin e fundit! Përkundrazi, njerëzit do të vdesin, mafia do të ndërtojë,

“Tetova do park” si iniciativë kërkon krijimin e parkut në drejtim të përmirësimit të mjedisit dhe ajrit më pak të ndotur në qytet./TetovaNews

VIDEO BONUS:

Artikulli paraprakDimri i vërtetë s’ka ardhur ende, kur pritet të nisë acari
Artikulli tjetërDy shkupjane rrahin 26-vjeçaren nga Tetova