Ballina Aktualitet Lajme Gjermani: Tre ujq ndjekin 24-vjeçaren, shpëton falë biçikletës elektrike

Gjermani: Tre ujq ndjekin 24-vjeçaren, shpëton falë biçikletës elektrike

Rruga për në punë u kthye në një udhëtim makthi për një vajzë të re nga Saksonia e Ulët. Papritur ajo u ndoq nga tre ujq. Një gjë ndoshta i ka shpëtuar jetën.

Një çikliste nga Saksonia e Ulët ishte rrugës për në punë kur, sipas saj, tre ujq vrapuan papritur drejt saj. Kafshët iu afruan rrezikshëm asaj.

Vajza e re nga rrethi i Rotenburgut në Saksoninë e Ulët ka raportuar për një takim të pakëndshëm me tre ujq. Kafshët e ndoqën atë në një distancë prej rreth 200 metrash, tha 24-vjeçarja për “Kreiszeitung”. “Ata mu afruan katër ose pesë metra. I pashë qartë dhe ndjeva frymëmarrjen e tyre.”

Ishte e enjte, 16 shkurt, rreth orës 13:30. Schmidt kërcen në biçikletë për të shkuar në vendin e saj të punës në Visselhövede në kohë. Për udhëtim, ajo përdor shtegun e biçikletave përgjatë rrugës shtetërore 161. Në zonën Hilligensehl, itinerari të çon rreth një pylli të vogël. “Aty pyesja veten pse kuajt galoponin me nerva përpara e mbrapa në një kullotë. Mendova me vete se mund të ishte ndonjë qen që vrapon përgjatë gardhit”, thotë e reja.

“Nuk kisha makinë dhe duhej të shkoja në punë. Kështu që pas disa minutash mora rrezikun për t`i grahur biçikletës përsëri drejt Visselhövede. Aq më tepër që në rrugën fqinje kishte shumë makina.” Guximi i saj shkon mirë për disa metra, deri në pikën në drejtim të Kettenburgut, ku shtegu i biçikletave takohet sërish me rrugën e fshatit. “Tre ujqit qëndronin aty të qetë dhe më shikuan. Për fat të mirë, erdhën shoferë të cilët ndoshta i trembën me zhurma të forta. Sepse, sikur të ishte në dukje, ata u zhdukën në drithërat.”

Me të mbërritur në Visselhövede, ajo u tregon kolegëve të saj dhe shefit atë që kishte përjetuar. Ajo telefonon zyrën e rendit publik në Visselhöveder dhe Mathias Haase këshillon të kontaktojë konsulentin përgjegjës për ujqit Jürgen Cassier nga Kirchwalsede. “Kështu bëra”, thotë fizioterapistja e re. “Më tha se nuk duhet të ikësh kur t`i hasësh, sepse kjo stimulon instinktet e gjuetisë së ujqive. Është më mirë të qëndrosh në vend ose të ecësh ngadalë prapa dhe mbi të gjitha të jesh e zhurmshme. Kjo është sjellje që do t’i largonte kafshët. “Është më e lehtë të thuhet se sa të bëhet,” thotë Marie Schmidt, e cila tani është edhe më vigjilente kur merr rrugën për në punë.

24-vjeçarja Marie Schmidt nga Ebbingen është ndjekur nga tre ujq në zonën Hilligensehl kur po shkonte për të punuar në qendrën e fizioterapisë së Heribert Lang në Visselhöved.

Biçikleta elektronike mund të jetë bërë shpëtimtari i një vajze. “Nuk e kam idenë se si do të kishte përfunduar takimi me tre ujqit nëse do të kishin arritur tek unë”, thotë ajo për “Kreiszeitung” . “Fakti është se ata më ndoqën në një distancë prej rreth 200 metrash dhe unë ndoshta munda të shpëtoja vetëm me marshin turbo të biçikletës sime.

Konsulenti vullnetar për ujqit Jürgen Cassier

“Duhet t’i mbani gjithmonë sytë dhe veshët hapur”

Konsulenti vullnetar për ujqit Jürgen Cassier, konfirmoi për “Kreiszeitung” se këmbësorët dhe çiklistët mund të ndeshen me ujqit në të gjithë rrethin e Rotenburgut. “Duhet t’i mbani gjithmonë sytë dhe veshët hapur dhe t’i trajtoni kafshët me respekt.” Është e rëndësishme që të mos zgjoni pa nevojë instinktet e gjuetisë te ujqit. Çiklistja ndoshta bëri pikërisht këtë kur ktheu biçikletën dhe u largua.

Ngjarja ka ndodhur në mes të ditës. Rreth orës 13:30, 24-vjeçarja është nisur për në punë me biçikletën e saj elektrike. Kur ajo kaloi një livadh, ajo pyeti veten pse kuajt “galoponin përpara dhe mbrapa me nerva” atje . ” Mendova se ndoshta do të ishte qeni që po ecte përgjatë gardhit,” tha ajo në një intervistë për “Kreiszeitung”. Megjithatë, pas një vëzhgimi më të afërt, rezultoi se nuk ishte një qen që qëndronte rreth 60 metra larg saj, por një ujk. Kafsha gjithashtu nuk ishte vetëm në rrugë.

Gjithsej tre ujq vrapuan papritmas drejt saj. E reja më pas ktheu biçikletën elektrike dhe u përpoq të ikte. Megjithatë, ujqit e ndoqën çiklisten. “Unë bërtisja dhe qaja në mënyrë alternative ,” tha 24-vjeçarja. Grabitqarët iu afruan deri në katër ose pesë metra . “I pashë qartë dhe e dëgjova frymëmarrjen e tyre”. Vetëm në hyrje të fshatit kafshët hoqën dorë nga ndjekja e saj.

Sipas gazetës, ajo raportoi udhëtimin e saj të tmerrshëm te konsulenti vullnetar i ujkut Jürgen Cassier nga qyteti fqinj Kirchwalsede. Cassier i tha NDR se ai nuk kishte ” aspak dyshim” se ata ishin në të vërtetë ujq. Një numër i madh jetojnë në rajon.
Por sjellja e ujqit ishte mjaft e çuditshme. Cassier nuk kishte dëgjuar kurrë më parë për ujqit që ndiqnin njerëzit. Në këtë rast, mund të jetë për shkak se vajza ka ikur. “Është e rëndësishme që të mos zgjohen në mënyrë të panevojshme instinktet e gjuetisë së ujqive ”, tha Cassier për “Kreiszeitung”. Në vend të kësaj, ai këshillon të ndaloni ose të ecni ngadalë prapa.Thirrjet me zë të lartë gjithashtu ndihmojnë në largimin e kafshës.

Sipas saj, ngjarja ka ndodhur javën e kaluar kur ajo ishte nisur për në punë me biçikletën e saj elektrike. Në një zonë të pyllëzuar pranë Visselhövede, ajo fillimisht pa tre ujqit rreth 60 metra larg, më pas grabitqarët vrapuan drejt saj. Ajo bëri një mbrapaktheu menjëherë dhe i dha biçikletës me gjithë forcën. “Në mënyrë të alternuar vetëm bërtisja dhe qaja”, tha 24-vjeçarja.

Ujqive në fillim nuk u bëri përshtypje kjo, ata arritën pak metra larg saj. Vetëm kur arritën një vendbanim, ujqit ngadalësuan shpejtësinë dhe më në fund u ndalën. “Ndoshta edhe ata gjatë gjuetisë e kanë kuptuar se unë dhe biçikleta nuk përputhemi me imazhin e tyre të gjahut”, tha gruaja për “Kreiszeitung”.

Pak minuta më vonë, ajo u nis përsëri në drejtimin tjetër, duke shpresuar se ujqit ishin zhdukur – por sipas saj, ajo takoi përsëri kafshët në zonën e pyllëzuar. “Për fat të mirë, erdhën shoferë të cilët ndoshta i trembën me tinguj të fortë dhe ata u zhdukën në fushë”./tetova.com

@tn.lajmelokale
@tetovanews