Ballina Shëndeti Këto ushtrime ndihmojnë në lehtësimin e ankthit, mund t’i bëni kudo

Këto ushtrime ndihmojnë në lehtësimin e ankthit, mund t’i bëni kudo

Kur shumica e njerëzve dëgjojnë fjalën pushim, menjëherë mendojnë për gjumin. Ndërsa kjo është një mënyrë efektive për t’u çlodhur, ka mënyra të tjera për t’u relaksuar.

Praktikoni relaksim progresiv të muskujve

Relaksimi progresiv i muskujve është një teknikë relaksimi i thellë që ju mëson se si të relaksoni muskujt tuaj në mënyrë alternative. Duke u fokusuar në çdo muskul, ju mund të bëheni më të pranishëm dhe të vetëdijshëm për ndjesitë në trupin tuaj. Shtrihuni ose uluni ashtu siç jeni rehat, merrni frymë ngadalë dhe thellë, duke lejuar trupin tuaj të relaksohet plotësisht.

Filloni duke shtrirë dhe krijuar tension në gishtat e këmbëve për rreth pesë deri në shtatë sekonda. Më pas lironi tensionin, duke relaksuar gishtat e këmbëve. Punoni në trupin tuaj, duke përsëritur këtë proces për çdo grup të madh muskujsh.

Provoni të shkruani

Shkrimi është një mjet i fuqishëm që mund të sigurojë lehtësimin e nevojshëm dhe t’ju ndihmojë të relaksoheni dhe të pushoni. Shumica e njerëzve priren të shmangin ndjenjat e tyre sepse kanë frikë prej tyre ose sepse janë mësuar ta bëjnë këtë. Kur shtypni ndjenjat tuaja negative, ju ruani energji negative në trupin tuaj.

Trishtimi i pashprehur zakonisht shkakton letargji dhe depresion, dhe zemërimi i pashprehur shpesh manifestohet si ankth dhe nervozizëm. Shkrimi i një postimi është një aktivitet i thjeshtë që mund të provoni për të çliruar këto emocione negative, shkruan Mind Body Green.

Mendoni për të kaluarën

Merrni një moment për t’u ulur dhe mendoni për disa nga gjërat e dhimbshme që keni përjetuar dhe gjërat më të mira që kanë ardhur në jetën tuaj. Ky është një ushtrim shumë i dobishëm sepse do t’ju ndihmojë të kuptoni se gjërat zakonisht funksionojnë për të mirën tonë, edhe kur ne nuk ndihemi ashtu për momentin. /abcnews.al

@tn.lajmelokale
@tetovanews