Ballina Teknologji Gjiganti i njohur i teknologjisë merr vendim të befasishëm

Gjiganti i njohur i teknologjisë merr vendim të befasishëm

Kompania Western Digital është e njohur për përdoruesit si një nga prodhuesit më të mëdhenj në botë të disqeve të ngurtë (HDD), dhe më vonë të disqeve në gjendje të ngurtë (SSD).

Megjithatë, këto ditë lajmi se Western Digital ka ndaluar së prodhuari disqet SSD ka bërë jehonë të habitshme.

Bordi drejtues i kompanisë ka vendosur të ndajë prodhimin e pajisjeve HDD/flash memorie dhe SSD në dy njësi të veçanta prodhimi, të cilat do të jenë brenda dy kompanive të ndryshme.

WD vendosi për këtë lëvizje në mënyrë që të fokusohet strategjikisht në produkte të specializuara, si dhe në inovacione më të avancuara.

Kompania thekson se Western Digital është tashmë shumë i pozicionuar në fushën e hard disqeve dhe memorieve flash, dhe ndarja e prodhimit do të mundësojë strategji dhe burime të reja për vendosje edhe më të mirë të produkteve.

Në vitin 2016, Western Digital bleu kompaninë SanDisk, e cila ishte prodhuesi kryesor i disqeve SSD, kështu që pritet që kompania e përmendur të vazhdojë të fokusohet në prodhimin e disqeve në gjendje solide, ndërsa WD do të prodhojë hard disqe.

Analistët sugjerojnë se Western Digital vendosi për këtë lëvizje për shkak të rënies së të ardhurave, të cilat gjatë këtij viti ishin 26 për qind më të ulëta se vitin e kaluar.

Kishte gjithashtu probleme me kontrollin më të dobët të cilësisë së pajisjeve SanDisk, kështu që ishte e zakonshme që përdoruesit të raportonin gabime SSD dhe humbje të të dhënave.

Pritet që gjatë vitit 2024 të mos ketë më SSD të markës Western Digital, siç ishte më parë, dhe kompania të mbetet në prodhimin e HDD-ve dhe pajisjeve flash. /Shqip.com

@tn.lajmelokale
@tetovanews