Ballina Shëndeti 4 gjëra që mund t’i kuptoni nga grupi i gjakut

4 gjëra që mund t’i kuptoni nga grupi i gjakut

Në përgjithësi nuk i kushtojmë rëndësi aspak grupit tonë të gjakut, madje disa prej nesh ende nuk dinë se cilit grup i përkasin. Ky informacion rreth trupit tonë, që në plan të parë nënvlerësohet është shumë i vlefshëm dhe arrin të na paralajmërojë rreth sëmundjeve.

Është vënë re një lidhje midis disa patologjive të ndryshme dhe grupeve specifike të gjakut.

Probleme me zemrën

Grupi i gjakut është i aftë të parashikojë se sa të predispozuar jeni për t’u prekur nga sëmundjet e zemrës. Të qenit në grupin 0 ul rrezikun e problemeve kardiovaskulare, ndërkohë që grupi AB ka 23% mundësi të ketë sëmundje të kësaj natyre. Grupi B nga ana tjetër 11% e ndërsa grupi A vetëm 5% më shumë se grupi 0. Përgjithësisht grupi AB lidhet me inflamacionin kurse A- ja me livelet e larta të kolesterolit.

Infertilitet

Gratë me grup gjaku 0 kanë tendencë më të lartë se gratë e grupeve të tjera për t’u prekur nga infertiliteti. Studime të shumta kanë treguar se këto gra rrezikojnë shterimin e depozitës ovale, pra e thënë ndryshe kanë më pak vezë si dhe rezultojnë të kenë më pak sukses me implantimin e fekondimit in- vitro.

Kancer

Grupi 0 është shumë më pak i rrezikuar nga llojet e ndryshme të kancerit, ndryshe nga grupi A apo AB, të lidhur veçanërisht me kancerin e stomakut.

Humbje kujtese

Besojeni ose jo është parë një lidhje midis grupit të gjakut dhe kujtesës. Grupi AB ka tendencën për t’u prekur nga demenca, e cila konsiston në degradimin e funksioneve të trurit. Sipas statistikave, njerëzit me grup gjaku AB janë 82% të rrezikuar nga problemet e kujtesës. Problemi mendohet të ketë të bëjë me një proteinë, e cila gjendet në nivele të larta në grupin AB./pe/

Artikulli paraprakShkencëtarët e Evropës në luftë me shkencën amerikane rreth Inteligjencës Artificiale
Artikulli tjetërGOSTIVAR, AMBASADORJA TURKE I DHURON KOMUNËS DY AUTO-AMBULANCA