Ballina Shëndeti Rreziku i vdekjes: Sëmundjet e shkaktuara nga mikrovala

Rreziku i vdekjes: Sëmundjet e shkaktuara nga mikrovala

Të gjithë i duam furrat me mikrovalë . Mikrovala është e mrekullueshme, është një zgjidhje e thjeshtë dhe e përshtatshme gatimi për të gjithë njerëzit në mbarë botën. Furrat me mikrovalë kanë qenë të njohura në Shtetet e Bashkuara për më shumë se 30 vjet, dhe në thelb, ato kanë ndryshuar mënyrën se si shoqëria e sheh ushqimin.

Por a janë mikrovalët opsioni më i shëndetshëm i gatimit? Përgjigja është jo, pasi ka opsione shumë më të mira në dispozicion që sigurojnë lëndët ushqyese të ushqimit.

Një furrë me mikrovalë është një formë e rrezatimit jonizues. Domethënë, rrezatimi jonizues ndryshon natyrën elektromagnetike të atomeve, ose i jonizon ato. Kjo ndryshon mënyrën se si njerëzit ndërveprojnë me njëri-tjetrin dhe me molekulat rreth tyre. Ushqimi ynë në fakt merr valë të larta të nxehtit dhe disa studiues argumentojnë se ky rrezatim mund të jetë i dëmshëm për shëndetin tonë. Siç thamë, sipas hulumtimeve, furrat me mikrovalë janë të rrezikshme për ushqimin tonë.

Sa të rrezikshme janë furrat me mikrovalë?

Ekspertët thonë se brenda furrës sonë ka 2.45 miliardë herc rrymë, e cila kur mbyllet dera e furrës fillojnë të rrjedhin brenda. Dhe, më e keqja, trupi i njeriut mund të dëmtohet edhe me vetëm 10 herc. Kini kujdes të mos qëndroni pranë një furre me mikrovalë të ndezur. Nuk mund ta kuptoni saktësisht se kur do të bëhet dëmi!

Si e gatuan ushqimin një furrë me mikrovalë?

Mikrovalët janë valë elektromagnetike që udhëtojnë në hapësirë ​​me shpejtësinë e dritës. Kjo krijon fërkime dhe vibron ujin brenda molekulave të ushqimit, duke e ngrohur kështu ushqimin.

Si e dëmton një furrë me mikrovalë trupin tonë?

  • Shkakton anomali gjenetike
  • Shkakton kancer
  • Rrit shanset për katarakte
  • Ajo dobëson sistemin tonë imunitar
  • Redukton rezistencën ndaj infeksioneve virale dhe bakteriale

Çfarë i bën mikrovala ushqimit tonë?

Ai thyen përmbajtjen e tyre kimike dhe molekulare.

Shumë ekspertë në mbarë botën thonë se furra me mikrovalë degradon ushqimin dhe shkatërron lëndët ushqyese të tij.Rrezatimi nga furra me mikrovalë shkatërron dhe deformon molekulat e ushqimit, duke krijuar komponime të rrezikshme radioaktive.

Në mikrovalë, qumështi i gjirit humbet 96% të antitrupave të tij.

Struktura e ushqimit në furrën me mikrovalë ndryshon, duke i shndërruar përbërësit në aminoacide, duke shkaktuar anomali të imunitetit.

Në vitin 1992, një studim nga Search for Health hulumtoi efektet që kishin pjesëmarrësit në ngrënien e perimeve pasi i vendosnin në mikrovalë. Kështu ata përjetuan:

  • Rritje e shpejtë e niveleve të kolesterolit
  • Rënie e hemoglobinës që shkakton anemi
  • Reduktimi i qelizave të bardha të gjakut
  • Proliferimi i leukociteve (duke treguar helmim dhe lezione qelizore)/abcnews.al
Artikulli paraprakMësuesit në Indi i hiqen plot 156 gurë nga veshkat
Artikulli tjetërSenatori amerikan: Rusia po tenton të krijojë pretekst për luftë