Ballina Top Lajm Kryetari i Asamblesë së Madhe Kombëtare të Turqisë viziton Tetovën (VIDEO)

Kryetari i Asamblesë së Madhe Kombëtare të Turqisë viziton Tetovën (VIDEO)

Kreu i komunës së Tetovës, Bilall Kasami sot ka pritur kryetarin e Kuvendit të Turqisë, Mustafa Shentop. Kasami thotë se mes tjerash është biseduar për investime turke në Tetovë.

“Kënaqësi të mirëpres në Tetovë mikun e popullit shqiptar, kryekuvendarin e Turqisë Mustafa Şentop. Gjatë bisedës sonë shumëdimensionale diskutuam edhe për investimet e shtetit turk në Tetovë. Marrëdhënia jonë është e një rëndësie të veçantë, prandaj vizioni ynë i përbashkët është thellimi i bashkëpunimit në nivel lokal!”, tha mes tjerash Kasami.

Shentop ka vizituar edhe Xhaminë e Pashës.

Mustafa Şentop (lindur më 6 gusht 1968) është një politikan nga Partia për Drejtësi dhe Zhvillim (AKP) i cili ka shërbyer si deputet i Stambollit në mandatet legjislative të 24, 25 dhe 26.

Më 24 shkurt 2019, ai u zgjodh Kryetar i 29 -të i Asamblesë së Madhe Kombëtare .

Mustafa Şentop ka lindur më 6 gusht 1968 në Tekirdağ . Ai u diplomua në Fakultetin Juridik të Universitetit të Stambollit dhe mori një diplomë master dhe një doktoraturë në fushën e së drejtës publike në Universitetin Marmara.. Në vitin 1993, ai filloi të punojë në Fakultetin Juridik të Universitetit Marmara si asistent kërkimor. Ai mori një doktoraturë në vitin 2002,  titullin profesor i asociuar në vitin 2005 dhe profesor në vitin 2011.

Përveç Universitetit të Marmarasë, ai ka mbajtur leksione universitare dhe pasuniversitare në universitete të ndryshme. Ai mori disa funksione administrative në Universitetin Marmara. Duke filluar nga vitet e universitetit, ai funksionoi si shkrimtar dhe redaktor në revista të ndryshme dhe ishte anëtar i bordit redaktues të revistave akademike dhe redaktor i revistave të referuara. Ai shërbeu gjithashtu si Kryetar i Degës së Stambollit të Qendrës së Kërkimeve Ekonomike dhe Sociale (ESAM).

Şentop u zgjodh si anëtar i Komitetit Qendror Vendimmarrës dhe Administrativ të Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim (AKP) në Kongreset e 4-të dhe të 5-të të Partisë. Ai shërbeu si zëvendëskryetar i AKP-së nga viti 2012 deri në vitin 2015.

Ai u zgjodh deputet i Stambollit në mandatet legjislative të 24-të, 25-të dhe 26-të për Tekirdağ -in në mandatin e 27-të legjislativ.

Ai shërbeu si zëvendëskryetar i Komisionit të Kushtetutës. Ai mori detyrën në Komisionin e Pajtimit për Kushtetutën si përfaqësues i AKP-së. Ai shërbeu si Kryetar i Komisionit të Kushtetutës në mandatin e 26-të legjislativ.

Duke shërbyer si Nënkryetar i Asamblesë së Madhe Kombëtare të Turqisë në mandatin e 27-të legjislativ, më 24 shkurt 2019 ai u zgjodh Kryetar i 29-të i Asamblesë së Madhe Kombëtare të Turqisë duke festuar njëqindvjetorin e inaugurimit të saj në 2020. Më 7 korrik, Në vitin 2020 ai u rizgjodh Kryetar për mandatin e dytë.

Shentop dënoi marrëveshjen e paqes midis Izraelit dhe Emirateve të Bashkuara Arabe , duke e quajtur atë “të turpshme” dhe një tradhti të çështjes palestineze .

Şentop flet rrjedhshëm anglisht dhe arabisht.

Ai është i martuar dhe ka katër fëmijë.

@tn.lajmelokale
@tetovanews