Ballina Argëtim Kuriozitete Ndryshimet në të shkruar paralajmërojnë një sëmundje

Ndryshimet në të shkruar paralajmërojnë një sëmundje

Për dallim nga humbja e peshës e deri te mbipesha e pashpjeguar mund të vijë për shkak të ngadalësimit të punës së gjëndrës tiroide, por çfarë do të thotë nëse filloni të shkruani ndryshe nga herët tjera?

Kur mendoni për sëmundjen Parkinson, me siguri se do t’ju bie ndërmend dridhja.

Megjithatë, njëra nga shenjat e para që tregojnë për praninë e kësaj sëmundjeje është ndryshimi i shkrimit.

Kjo është konfirmuar në një studim me pacientë të prekur nga Parkinson, nga të cilët është kërkuar të shkruajnë një fjalë dhjetë herë në të njëjtën letër dhe çdo herë ata e kishin shkruar atë më ndryshe. Kjo ndodh për shkak të mungesës së dopaminës në tru, e cila shkakton ngurtësi në gishta./kk/

@tn.lajmelokale
@tetovanews