Ballina Aktualitet Ndërrioi jetë Shefit Iljazi

Ndërrioi jetë Shefit Iljazi

Nga Shpëtim Pollozhani

Lajm  m o r t o r!
Shkoi me sy hapur edhe një nga shokët tanë.
Ndërrio jetë Shefit Iljazi.
Në Strugë, ndërroi jetë Shefit Iljazi, simbol i rrezi*stencës dhe i përkushtimit për atdhe dhe komb.

Ai vjen nga një familje atdhetarë dhe lu*ftëtarë të denjë për liri dhe bashkim kombëtar. Babai i tij Çerkezi ka qenë një krye*ngritës i njohur kundër push*tuesve serbë.
Për formim të një grupi atdhetarë dhe për ngritje të flamurit kombëtar, në rrethin e Strugës, në vitin 1967, ai u dë*nua me gjashtë vite bu*rg të rrëndë. Në Bu*rgun e Idrizovës, bashkë me Bacën Memet Gega, Rexhep Mala, Sejdi Kryeziu, Sejdin Lloga dhe disa të tjerë, nuk u ndalën së lu*ftuari për të drejtat e shqiptarëve.
Rrezistenca e tij nëpër bur*gjet sllave, ishte model dhe inspirim për të bur*gosurit e tjerë shqiptarë,, dhe jo vetëm.

Në vitin 1982, ai përsëri dën*ohet me shtatë vite burg për veprimtari ar*miqsore për rrënim të sistemit komunist dhe strehim ileg*ali që kishte kryer vepra të njëjta.
I ndjeri Shefit Iljazi, deri në frymën e tij të fundit i ngeli besnik idealit , për të cilin ishte betuar që në moshë të re; e ky ishtë Bashkimi Kombëtar
Shoqata e të Bur*gosurve dhe e të Pers*ekutuarve Politikë Shqiptarë në Maq. e Ver.

Artikulli paraprakMadonna firmos marrëveshjen historike, shet të gjithë diskografinë e saj
Artikulli tjetërÇifti nga Kosova merr pasaportë shqiptare dhe vendosin të jetojnë në Rrogozhinë