Ballina Shëndeti Psikologji Sekreti i njerëzve me inteligjencë emocionale të lartë për të zgjidhur problemet...

Sekreti i njerëzve me inteligjencë emocionale të lartë për të zgjidhur problemet e tyre me qetësi

Kur detyrohemi të bashkëjetojmë me njerëz me të cilët nuk përshtatemi, ndjejmë nevojën t’i korrigjojmë, t’i përshtatim me masat tona. Sjellja e tyre na shqetëson dhe presim që ta ndryshojnë, ky është gabimi ynë më i madh.

Njerëzit nuk ndryshojnë lehtë, veçanërisht nëse ua kërkojmë. E vetmja gjë që mund të bëjmë është t’i vëmë në siklet sepse e dinë se po na shqetësojnë. Pra, si zgjidhet problemi?

Njerëzit me EQ të lartë duket se dinë se çfarë të bëjnë pa u menduar. Ky është një rregull që mund ta zbatojmë si në jetën tonë personale ashtu edhe në atë profesionale dhe është i thjeshtë: “Në vend që të fokusoheni në atë që nuk mund të ndryshoni, bëni atë që mundeni”.

Sa herë që shqetësohemi nga të tjerët, përballemi me këtë dilemë: Ose do të pushtohemi nga emocionet negative dhe do të ndihemi keq me veten, ose do t’i shfrytëzojmë ato si katalizator dhe do të ndryshojmë mënyrën tonë të të menduarit.

Kur përballemi me probleme që nuk mund t’i zgjidhim, duhet thjesht të pranojmë se nuk kemi fuqinë për të ndryshuar situatën. Në këtë mënyrë, ne do të merremi me atë që po rregullohet dhe do të përmirësojmë jetën tonë.

Herën tjetër që do të përballemi me probleme të krijuara nga të tjerët, nuk kemi nevojë të zemërohemi. Ne thjesht do t’i rregullojmë pritshmëritë tona dhe do të shohim se çfarë kalon nëpër duart tona./abcnews.al

Artikulli paraprakSHBA synon ta përfshijë Ukrainën në agjendën e G-20-ës
Artikulli tjetërFundosja e kryqëzorit “Moskva”, goditje për planet e luftës së Vladimir Putinit dhe imazhin e ushtrisë ruse