Ballina Aktualitet Kultura Dy shqiptarët e “Sanremo 2023”

Dy shqiptarët e “Sanremo 2023”

Disa ditë para fillimit të Festivalit të Sanremos, u shfaqën emrat dhe këngët e mbrëmjes së dueteve. Mes të gjithë protagonistëve të prezantuar, ishte padyshim ajo e Iljard Shabës kombinuar me të madhen Anna Oxa.

Një artist i vogël, shumë i njohur në botën e muzikës në Shqipëri, por më pak nga publiku jashtë kufijve. Iljard Shaba është një violonçelist profesionist, si dhe një interpretues DJ. Ai studioi muzikë në universitet dhe që nga mosha 16 vjeçare ai përsosi teknikën e tij me violonçelin.

Falë një talenti të jashtëzakonshëm dhe një stili unik, ai ka qenë në gjendje të luajë në koncert në shumë vende të botës për më shumë se dhjetë vjet, me një repertor të përbërë nga muzika klasike, xhazi, muzika latine dhe gjithashtu këngë të tjera popullore.

Në Itali ai u bë i njohur si protagonist i dueteve në Sanremo 2023 me Anna Oxa. Me këtë rast të dy kanë zgjedhur të ribëjnë kryeveprën “Un’emozione da poco” që përveç se këngës që do të interpretojnë do të falin shumë emocione si dy shqiptar në skenën e Festivalit të Sanremo-s 2023.