Ballina Shëndeti Këshilla Bëni këto gjëra për të hequr qafe mendimet negative

Bëni këto gjëra për të hequr qafe mendimet negative

Bëni një shëtitje, çdo ditë. Dëgjoni trupin tuaj.

Pastroni dhomën tuaj nga gjërat e tepërta. Plotësoni hapësirën mendore duke hequr qafe të gjitha ato gjëra të panevojshme.

Kujdesuni për veten. Vishuni pastër dhe rregullt. Kuptoni se çfarë i përshtatet trupit tuaj dhe vishuni në përputhje me rrethanat.

Buzëqeshni, edhe tani. Nxiteni trurin tuaj që të mendojë se jeni të lumtur duke buzëqeshur shpesh.

Në vend që të pyesni “pse ndodhi kjo?”, pyesni “çfarë mund të bëj tani ose çfarë mund të mësoj nga kjo?”

Sa herë që ndiheni të dëshpëruar, merrni disa herë frymë ngadalë dhe thellë dhe meditoni.

Shënoni një listë të gjërave që ju pëlqejnë tek vetja.

Kini modele të mira. Mendoni se cilat cilësi i admironi tek njerëzit dhe filloni t’i përfshini ato në jetën tuaj, hap pas hapi.

Meditoni. Mënyra më e thjeshtë është të filloni të përqendroheni në frymëmarrjen tuaj. Dhe nëse asgjë nuk funksionon, dërgojini emocione të mira dikujt që ju pëlqen. Imagjinoni të jeni të lumtur dhe mendja ndryshon.

Mësoni t’u thoni Jo njerëzve. Gjithmonë kuptoni, nuk mund t’i kënaqni të gjithë në jetë.

Mbajeni fjalën tuaj gjithmonë. Nëse thoni se do të bëni diçka, mbajeni mend dhe bëjeni.

Jini të përpiktë, pavarësisht nga ngjarjet.

Kini synime, çfarëdo qofshin ato. Filloni të punoni për diçka, ndoshta duke kursyer disa para për një udhëtim që keni dashur gjithmonë.

Askush nuk është i përsosur, por ju mund të bëheni ai që supozoni se jeni.

@tn.lajmelokale
@tetovanews