Ballina Argëtim Jetë & Stil Largoni dhimbjet e shpinës me këtë ushtrim të thjeshtë

Largoni dhimbjet e shpinës me këtë ushtrim të thjeshtë

Është aq i lehtë sa që mund ta bëni edhe në 35 gradë, madje mund ta bëjnë edhe njerëzit e moshës së shtyrë.

Nëse jeni shumë dembelë dhe nuk keni vullnet për stërvitje të rënda, kjo nuk do të thotë që nuk duhet të kujdeseni për trupin dhe shëndetin.

Edhe në temperatura të larta, edhe në moshën e shtyrë, duhet të ushtroni shputat – nëse ato janë të dobëta, trupi kompenson gjithë ato që shputat nuk janë në gjendje t’i bëjnë.

Ushtrimi i shputave mund të lehtësojë dhembjen e shpinës, të forcojë eshtrat e këmbëve dhe të forcojë balancën dhe kontrollin e lëvizjeve tuaja.

Mjafton që të ngriheni në gishta dhe t’i lëshoni shputat në dysheme.

Ushtrimet bëni këmbëzbathur, mirëpo kur shputat të forcohen, ushtrimin mund ta bëni në sipërfaqe të pjerrtë kështu që ngritja e thembrës nga dyshemeja do të jetë edhe më e vështirë./sn/

Artikulli paraprakKur detyrohesh të ulësh avionin në një autostradë
Artikulli tjetërIzetbegoviq : Do vija me qejf në Kosovë po të më ftonit