Ballina Kultura Dossier Kryeministri shqiptar në zyrën e tij që vjen era shtet

Kryeministri shqiptar në zyrën e tij që vjen era shtet

Nga Kastriot Dervishi

Pandeli Evangjeli (1859 – 1949), politikan dhe burrë shteti i shquar, ishte kryeministër i Shqipërisë në vitet 1921 dhe 1930 – 1935; kryetar i parlamentit më 1921, 1928 – 1930 dhe 1937 – 1939. Po ashtu ka qenë edhe ministër. Në foto është në zyrën e tij si kryeministër në kohën kur Shqipëria kishte shtet. Pranë mban botimin “Fletorja zyrtare” për të konsultuar ligjet e shtetit dhe shkresat që priten të studiohen e nënshkruhen prej tij.

Pandeli Evangjeli ishte kryeministër që nuk tregonte barsoleta apo fliste papushim gjithë ditën për gjëra pa lidhje me detyrën. As nuk mbante bojëra e bënte shkarravina. Po ashtu nuk ndante torta e jepte çelësa. Besohet se fotoja është rreth vitit 1933. Tani krahasojeni këtë foto me individët që nuk bëhen dot as shtetarë dhe as burra shteti. Se nuk janë prerë për të tillë.

Artikulli paraprakAgim Veliu “bën hajgare” me sondazhet e VV-së
Artikulli tjetërFrika nga Trump: Pse U SH T R I A amerikane është vënë në gatishmëri?