Ballina Teknologji Mark Zuckerberg u kërkon falje prindërve, fëmijët e të cilëve janë shfrytëzuar...

Mark Zuckerberg u kërkon falje prindërve, fëmijët e të cilëve janë shfrytëzuar në rrjete sociale

Drejtori ekzekutiv i Meta, Mark Zuckerberg u kërkoi falje të mërkurën prindërve në audiencën e një seance dëgjimore të Senatit për sigurinë e fëmijëve në internet, të cilët thonë se Instagram kontribuoi në vetëvrasjet ose shfrytëzimin e fëmijëve të tyre.

“Më vjen keq për gjithçka që keni kaluar”, tha Zuckerberg pasi Senatori Josh Hawley, R-Mo., e shtyu atë nëse do t’u kërkonte falje prindërve drejtpërdrejt.

“Është e tmerrshme. Askush nuk duhet të kalojë nëpër gjërat që kanë vuajtur familjet tuaja.”

Ligjvënësit vunë në skarë Zuckerberg dhe drejtorët ekzekutivë të TikTok, Discord, X dhe Snap në një seancë dëgjimore të Komisionit Gjyqësor të Senatit të quajtur “Big Tech dhe Kriza e Shfrytëzimit Seksual të Fëmijëve në internet”.

Prindërit mbanin fotografi të fëmijëve të tyre ndërsa senatorët merrnin në pyetje CEO-të. Shumë prej tyre mbanin gjithashtu shirita blu që shkruanin “STOP Online Dëmtimet! Kaloni KOSA!” duke iu referuar Aktit të Sigurisë së Fëmijëve në internet, i cili do të krijonte një detyrë kujdesi për kompanitë e mediave sociale.

Fjalët e Zuckerberg drejtuar prindërve në seancë nuk ishin në mikrofon, por ato u dëgjuan në një transmetim të drejtpërdrejtë.

Pasi kërkoi falje, Zuckerberg u tha prindërve se “kjo është arsyeja pse ne investojmë kaq shumë dhe do të vazhdojmë të bëjmë përpjekje udhëheqëse të industrisë për t’u siguruar që askush nuk duhet të kalojë llojet e gjërave që familjet tuaja janë dashur të vuajnë”./vizionplus.tv

@tn.lajmelokale
@tetovanews