Ballina Teknologji Snapchat jep 1 milion dollarë në ditë për videot më të shikuara

Snapchat jep 1 milion dollarë në ditë për videot më të shikuara

Aplikacioni i mesazheve Snapchat po ofron një shifër prej 1 milion dollarësh për përdoruesit e saj çdo ditë ndërsa përpiqet të konkurrojë me TikTok në video virale.
Karakteristika e saj e re Spotlight do të përdorë një algoritëm për të rekomanduar postimet “më tërheqëse” për të parë, bazuar në atë që një përdorues është i interesuar.

Snapchat thotë se funksioni do të përfshijë njerëz me “llogari private, personale” si dhe yjet e saj më të mëdhenj. Pagesa prej 1 milion dollarë në ditë do të zgjasë të paktën deri në fund të vitit. Por nëse është e suksesshme, ajo mund të vazhdojë potencialisht në 2021, tha kompania.

Videot duhet të dorëzohen në skemë për t’u kualifikuar për fitimet. Se sa bën një video për pronarin e saj varet nga një formulë e komplikuar por përfshin sa shikime ka videoja. Megjithatë, Snapchat nuk ka thënë se në sa njerëz do të ndahen 1 milion dollarë në ditë, ose cilat mund të jenë fitimet maksimale individuale.

Përdoruesit duhet të jenë 16 vjeç e lart për t’u paguar, dhe t’u binden një mori rregullash rreth të drejtës së kopjimit, sponsorizimit, drogës dhe alkoolit, ndër të tjera.

Kompania thotë se do të moderojë postimet për shkelje dhe për këdo që përpiqet të mashtrojë algoritmin. “Ne monitorojmë në mënyrë aktive për mashtrim, për të siguruar që ne të japim llogari vetëm për angazhimin autentik me Snaps,” paralajmëroi ai.

Sistemi i pagesave pasqyron tregun konkurrues për hitet e fundit virale, sipas Ben Wood, një analist në CCS Insight. “Snapchat jeton dhe vdes nga sa të angazhuar janë përdoruesit me përmbajtjen e tij,” shpjegoi ai.

“Shfaqja e përmbajtjes virale dhe shpërblimi i krijuesve që konceptuan se kjo përmbajtje është një mënyrë e arsyeshme për të mbështetur biznesin e saj, veçanërisht në dritën e kërcënimit në rritje nga TikTok dhe të tjerët.”

Snapchat u shqua për mesazhet e tij 24-orëshe që zhdukeshin gati një dekadë më parë. Ideja është bashkë-zgjedhur nga konkurrentë të tillë si Instagram Stories dhe, së fundmi, Flota e Twitter.

Në të njëjtën kohë, TikTok është shfaqur si një platformë e preferuar për përmbajtjen origjinale virale, e nxitur pjesërisht nga fokusi i tij në shtimin e muzikës në postime.

Përkundër tregut konkurrues për vëmendjen e përdoruesve, Snapchat kohët e fundit njoftoi se numrat e përdoruesve të saj ditorë ishin rritur në pothuajse 250 milion gjatë pandemisë.