Ballina Kronika U kap duke transportuar 22 kg kokainë, “boksieri” shqiptar dënohet me 4...

U kap duke transportuar 22 kg kokainë, “boksieri” shqiptar dënohet me 4 vite burg dhe 1.6 milionë euro gjobë

Flokët e rruar, tatuazhe, trup boksieri të peshave të rënda. Klaudio, pavarësisht fizikut të tij mbresëlënës, mban një profil të ulët në bankën e të akuzuarve. Ky 29-vjeçar shqiptar u arrestua nga dogana teksa transportonte 22 kg kokainë.

Më 7 dhjetor, makina e tij, e regjistruar në Itali, u kontrollua në kabinën e pagesës Boulou, në A9 në Francë.

Agjentët doganorë e zbrazën trajlerin nga të gjitha paletat e drithërave që përmbante. Këtu fshihej droga, instinkti i tyre nuk i kishte mashtruar. Shoferi posedonte 3 telefona, përmes të cilit transmetoheshin udhëzimet dhe mund të bllokoheshin nga distanca.

Historia që tregon Klaudio i ngjan asaj të treguar nga të gjithë trafikantët e përgjuar javë pas jave. I zhytur në borxhe, ai takoi “dikë” që e prezantoi me “dikë”, i cili i ofroi 20 mijë euro për të kaluar kufirin me kokainë. Ai ngarkoi në Spanjë dhe duhej ta dërgonte në Itali. Nuk do të thotë asgjë më shumë.

“Jemi dëshmitarë të një rritjeje të vërtetë të trafikut të drogës dhe në veçanti të kokainës, këmbëngul prokurori. Ky njeri nuk është sponsori, vetëm hallka e dobët e sistemit, ai që rrezikon.

Por ai nuk i tha jo trafikantëve dhe ai luajti një rol themelor, prandaj kërkon 4 vjet burg dhe 1.650.000 euro gjobë doganore. Në gjykatë, “Nuk do ta bëj më kurrë”, nuk ka shumë peshë. Ai u dënua me 4 vjet paraburgim të vazhdueshëm, 10 vjet papranueshmëri, konfiskim të rimorkios dhe gjobën e kërkuar astronomike.

@tn.lajmelokale
@tetovanews