Ballina Teknologji Instagram po prezanton një ndryshim të madh

Instagram po prezanton një ndryshim të madh

Kompania njoftoi se lakuriqësia në mesazhe do të jetë e paqartë për të mbrojtur adoleshentët. Është pjesë e një fushate për të luftuar mashtrimin seksual dhe abuzimin e imazheve.

Zhvatja seksuale përfshin bindjen e një personi për të postuar foto të qarta në internet, e ndjekur nga kërcënimet për të publikuar imazhet nëse viktima nuk paguan para ose nuk ofron shërbime seksuale.

Instagram tha se mashtruesit shpesh kërkojnë foto nudo përmes mesazheve, dhe për ta luftuar këtë, ata njoftuan se së shpejti do të fillojnë të testojnë një veçori që turbullon të gjitha fotot me lakuriqësi, shkruan Guardian.

“Kjo veçori është krijuar jo vetëm për të parandaluar përdoruesit të shohin lakuriqësi të padëshiruar në mesazhet e tyre, por edhe për të mbrojtur përdoruesit nga mashtruesit”, tha Instagram.

Ky funksion do të aktivizohet globalisht për adoleshentët nën 18 vjeç si parazgjedhje. Përdoruesit e rritur do të marrin një njoftim që i kërkon ta aktivizojnë atë. Imazhet e nudos do të errësohen me një paralajmërim, duke u dhënë përdoruesve një shans për t’i parë ato. Do të ketë gjithashtu një opsion për të bllokuar dërguesit dhe për të regjistruar bisedat.