Ballina Lajme Kosovë Kosovarët votuan edhe nga Kolumbia, Senegali e Izraeli: Kaq vota ka nga...

Kosovarët votuan edhe nga Kolumbia, Senegali e Izraeli: Kaq vota ka nga këto shtete

Për zgjedhjet parlamentare në Kosovë kanë votuar edhe qytetarët që jetojnë në Kazakistan, Izrael, Senegal etj,shkruan Gazeta Metro.

Nga 35 mijë votues të regjistruar nga diaspora për pjesëmarrje në zgjedhjet e 6 tetorit, në fund, numri total i votave të vlefshme është mbi 13 mijë.
Nga 11 mijë e 449 votues të regjistruar në Gjermani, vota të vlefshme janë pranuar vetëm 5892 vota, kurse nga 9842 votues të regjistruar në Zvicër vetëm 3944 vota janë pranuar si të vlefshme.

516 vota kanë arriut nga Suedia, 486 nga Italia, 421 nga Franca, 307 nga Belgjika, 289 nga SHBA, etj.

Mirëpo vota kanë arritur edhe nga disa shtete më të largëta si Mongolia 6 vota, Japonia 2 vota, Nigeria 1 votë, Siria 1 votë, Arabia Saudite 1 votë, Izraeli një votë, Armenia 1 votë, Kolumbia 1 votë.

Kjo është tabela me numrin e pakove me fletëvotime të aprovuara nga shtetet ku kanë votuar qytetarët e Kosovës.

Ndërsa kujtojmë nga Kazakistani kanë votuar 224, që llogaritet të jenë vota për Behgjet Pacollin duke qenë se ai operon me firmat e tij, atje, dhe për dallim nga herat tjera në zgjedhjet e 6 tetorit, nga Kazakistani kanë votuar 224 persona./gazetametro.net