Ballina Aktualitet Lajme Ohër-Strugë, në prag të sezonit turistik hotelierët me një sërë vërejtjesh (VIDEO)

Ohër-Strugë, në prag të sezonit turistik hotelierët me një sërë vërejtjesh (VIDEO)

Hotelierët ankohen për problemet serioze në sferën e tyre përkundër pritjeve që në vitin 2020 numri i turistëve që do ta vizitojnë Maqedoninë të jetë më shumë se 1 milion. Për këtë u informua ministri i ekonomisë Kreshnik Bekteshi gjatë vizitës së tij në Strugë. Kërkohet miratimi i menjëhershëm i Planeve të detajuara urbanistike për gjithë bregun e Liqenit në Strugë dhe Ohër, në mënyrë që të mundësohet ndërtimi i hoteleve dhe objekteve hotelerike. Për momentin vetëm 10% e bregut të liqenit është e urbanizuar.

Shpresoj se Qeveria do ketë parasysh se duhet të përgatiten planet urbanistike dhe të merren mjetet e nevojshme për ndërtimin e kapaciteteve të reja turistike. Këtu nuk bëjnë pjesë vetëm hotele, por edhe objekte tjera që janë në sferën e turizmit. Mund të them se nëse Ohri kishte edhe 5 mijë dhoma hoteli, këtë vit do kishim mundur t’i mbulojmë me kapacitetin e njëjtë si hotelet tjera – tha Krste Blazhevski, kryetar i HOTAM.

Nga Hotam thonë se vetëm një pjesë e vogël e kërkesave të tyre që vitin e kaluar i kanë dërguar në Qeveri dhe në Ministrinë e ekonomisë janë plotësuar. Kërkojnë nxitjen e ndërtimit të hoteleve cilësore me uljen e taksave komunale, zgjidhjen e problemit me konkurrencën jolojale, veprim i koordinuar i inspektorateve në terren dhe uljen e TVSH-së për shërbimet nëpër restorante prej 18 në 5%.

Këtë verë pritet që numri i turistëve në Ohër dhe Strugë të rritet për 15 deri në 20%. Në takimin në Strugë është biseduar edhe për masën e qeverisë- rreth 2 mijë punëtorë me paga të ulëta pas përfundimit të sezonit turistik të kenë mundësi të pushojnë në ndonjërin nga hotelet vendore.

Miki Trajkovski

Artikulli paraprakSi ta ulim kolesterolin me anë të ushqimit?
Artikulli tjetërLigji për “kazinotë” i papranueshëm për partitë politike, paralajmërohen amendamente