Ballina Kronika Mbi 80 persona janë zhdukur 3 vitet e fundit nga droga e...

Mbi 80 persona janë zhdukur 3 vitet e fundit nga droga e Vlorës (VIDEO)

Rrëmbime në qendër të qytetit të Vlorës, piratë në mes të detit dhe vrasje të tmerrshme, janë fokusi kryesor i Top Story-t.

Nëpërmjet dëshmive ekskluzive dhe dokumenteve të prokurorisë, Top Story zbërtheu një seri rrëmbimesh, të kryera për shkak të përplasjeve në trafikun e drogës.

Gjithashtu, Top Story ka siguruar ekskluzivisht statistikat zyrtare të të zhdukurve në qytetin e Vlorës, për trafikun e drogës.

“Rezulton se numri i personave të raportuar, të zhdukur, të humbur, nga familjarët… nga viti 2015 deri tani, ka pasur një numër rreth 80 referimesh”, – thotë prokurorja Flora Çela.

Nga denoncimet e familjarëve organet ligjzbatuese kanë evidentuar vetëm katër raste për ekzistencën e veprave penale, atë të trafikimit të lëndëve narkotike dhe të rrëmbimit të personit.

“Dy raste janë aktualisht nën hetim, sepse dyshohet për element të një vepër penale, ndërsa në dy rastet e tjera në vitin 2016, 2017. Në një rast është dyshuar për element të veprës penale të trafikimit të lëndëve narkotike, pra që personi kishte lidhje me këtë pjesë. Ashtu dhe një rast tjetër të veprës penale rrëmbim personi që lidhej gjithashtu me element trafikimi”, – thotë prokurorja.

Artikulli paraprakSi u rrëmbye 24-vjeçari, pak orë përpara fejesës (VIDEO)
Artikulli tjetërQendra Tregtare në Prishtinë përfshihet nga zjarri (VIDEO)