Ballina Top Lajm Fëmija i parë i vitit 2019: Në Shkup dhe Tiranë djem, në...

Fëmija i parë i vitit 2019: Në Shkup dhe Tiranë djem, në Prishtinë vajzë

Fëmija i parë i lindur në vitin 2019 në Shkup është i gjinisë mashkullore dhe ka lindur një minutë pas mesnate në Klinikën e Gjinekologjisë dhe Akusherisë së Qendrës Klinike Universitare të Shkupit.
Pesha e tij është rreth 3 kg dhe gjatësia 52 cm, transmeton Tetova News

Në Klinikën e Gjinekologjisë në QKUK ka lindur fëmija i parë për vitin 2019 në Kosovë.
Gjinekologu kujdestar në Sallën e Lindjes në Klinikë e Gjinekologjisë në QKUK, Dr. Naser Berisha, ka treguar për Gazetën Shneta se nëna me iniciale M.G. 18-vjeçare nga Fushë Kosova ka lindur foshnjën e gjinisë femërore.
Berisha ka thënë se lindja është kryer me operacion cezarian dhe se nëna dhe foshnja janë në gjendje të mirë shëndetësore. Bebja ka lindur në orën 00:37 me peshë 4.5kg.
Ekipi që ka mundësuar lindjen e nënës në krye me Dr. Naser Berishën, kanë qenë Dardane Ukelli, Shqipe Fetiu, Arianit Sherifi.

Vetëm 2 minuta pasi ka trokitur në Tiranë Viti i Ri 2019, ka ardhur në jetë edhe fëmija i parë për këtë vit.
Ai është djalë, dhe peshon 3150 gramë.
Kujtojmë se nga ora 00:00, në Shqipëri ka hyrë në fuqi ligji për mbështetjen financiare për të sapolindurit, të cilët do të fitojnë nga 40 mijë lekë deri në 120 mijë lekë të rinj. Thënë ndryshe fëmija i parë përfiton 40 mijë lekë të rinj, i dyti 80 mijë lekë dhe i treti 120 mijë lekë. Nëse janë binjakë të dy përfitojnë nga 80 mijë lekë, e nëse janë 3 njakë nga 120 mijë.