Ballina Kultura Dossier Ushtarët serbë flasin për Kosovën (VIDEO)

Ushtarët serbë flasin për Kosovën (VIDEO)

Dy serbë të cilët kanë lu*ftuar në Kosovë, kanë rrëfyer kr*imet e tyre të bëra gjatë lu*ftës në Kosovë. Ata kanë tme*rruar opinionin serbë duke treguar për gjen*ocidin e ushtruar ndaj shqiptarëve të pafajshëm në Kosovë, transmeton gazeta “Bota sot”.

Sllobodan Stojanoviç dhe Jovan Golluboviç janë dy ish pjesëtarët e Njësisë Speciale të Policisë së Serbisë, të cilët nga afër i kanë parë kri*met e bëra ndaj shqiptarëve.

“Gjatë lu*ftës në Kosovë, komandant e kishim Sreten Lukiqin”, ka thënë Stojanoviç.

“Kishte gjithçka, vr*asje të fëmijëve shqiptarë. Pash kolegun që ia pr*et ko*kën civilëve, mashkullit dhe femrës, e pastaj i zinte. Ai i ka marrë pastaj kaf*kat dhe i dërgonte në shtëpi për të bërë llamba. Këtë e bëjnë vetëm psikopatët”, thotë Stojanoviq.

Jovan Golluboviq, njëri nga ish-pjesëtarët e njësisë 37 speciale serbe në Kosovë, tregon për një shqiptar të pla*gosur, duke mos përmendur emër dhe as vend.

“S’jetohet me këtë”, shton miku i tij. “Isha dëshmitar i vr*asjes së një plaku 80 vjeçar. E di në cilin pus e futën. E di ku janë var*rezat masive, sepse unë ata njerëz i var*rosa. Me veturë ia mësyu gruas dhe vajzës… e askush nga policia nuk ka reaguar”, thotë ai.

“Ata nuk janë policë, por kri*minelë. E di se si kanë pastruar paratë e përgj*akura për të blerë qengjin e pjekur. E di se gruaja e tij mban florinj të marrë nga trupat e shqiptareve të vr*arë”, është rrëfimi i tyre.

Ish-pjesëtarët e forcës speciale serbe thonë se trupat e civilëve të vr*arë i linin në vendin e vr*asjes dhe ndodhte shpesh që kamionët e forcave serbe të kalonin mbi kuf*oma.

Ata flasin edhe për raste të veçanta kur një i moshuar shqiptar ishte vr*arë në vend, pa asnjë arsye edhe pse ishte i paar*matosur dhe pas vr*asjes vendosin ta hedhin në pus.

Ndër rastet më të tm*errshme të kryera është edhe ai i këp*utjes së kokës së një shqiptari të vr*arë nga policët e çetës së Pirotit. Njëri prej policëve të kësaj çete i kishte marrë kuf*omës tre dhëmbë të artë, ndërsa ko*kën e tij e kishte gatuar dhe kur ishte kthyer në shtëpi e kishte bërë llambë të tavolinës. /BotaSot

Artikulli paraprakPolicia e Nju Jorkut me një Kapelan të ri: Imamin shqiptar Tahir Kukaj
Artikulli tjetërPolitikani dhe gazetari kthejnë studion në arenë boksi (VIDEO)