Ballina Aktualitet Ali Ahmeti të hënën do të shkojë në Hagë

Ali Ahmeti të hënën do të shkojë në Hagë

Kryetari i B D I-së, Ali Ahmeti ditën e hënë pritet të udhëtojë për në Gjy*katën Speciale në Hagë, bën të ditur INA.

Burime diplomatike thanë për INA se, Ahmeti ditën e hënë pritet të niset drejt Hagës në cilësinë e dëshmitarit lidhur me lu*ftën e UÇlK-së gjatë viteve 1998-1999.

Kreu i B D I-së konfirmoi se ka pranuar “pa asnjë hezitim” kërkesën e proku*rorëve që po het*ojnë kri*met e kohës së luft*ës dhe paslu*ftës nga luftëtarët e UÇK-së.

“Gjithmonë kam qenë ithtar i drejt*ësisë joselektive dhe jam në dispozicion të tërësishëm të organeve të drej*tësisë për ta dëshmuar çiltërsinë e luf*tës çlirimtare të popullit shqiptar përballë gjen*ocidit të regjimit serb të Millosheviçit”, kishte shkruar Ahmeti në Facebook.

Zyra e Prok*urorit të Specializuar nuk ka pranuar të japë informacione se përse Ahmeti është thirrur në Hagë.

Ftesa për Ahmetin ka pasuar një javë pasi proku*rorët e Hagës përfunduan marrjen në pyetje katër-ditore të presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi.

Zyra e Prok*urorit të Specializuar njoftoi më 24 qershor se ka një akta*kuzë të pakonfirmuar që aku*zon Thaçin, si dhe politikanin e lartë të Kosovës Kadri Veseli dhe ish-luftë*tarë të tjerë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës për kri*me luf*te dhe kri*me kundër njerëzimit.

Zyra e Prok*urorit të Specializuar dhe Dhomat e Specializuara të Kosovës, ku do të gjyk*ohen të dysh*uarit, janë pjesë e sistemit të drejtë*sisë së Kosovës, por janë të vendosura në Holandë dhe përbëhen nga staf ndërkombëtar.

Ato u ngritën nën presionin e aleatëve perëndimorë të Kosovës, të cilët druheshin se sistemi i drejtësisë i Kosovës nuk ishte aq i fortë sa të gjyk*onte raste kaq të ndjeshme.

E ashtuquajtura “gjy*katë speciale” është kundërshtuar gjerësisht nga shqiptarët e Kosovës që e shohin atë si një fyerje për luf*tën e UÇK-së për çlirimin nga sundimi serb.