Ballina Aktualitet Hodaj: Procesi në Hagë mund të zgjasë 10 vjet

Hodaj: Procesi në Hagë mund të zgjasë 10 vjet

Avokati i Gjyk*atës Speciale, Taulant Hodaj ka treguar të tjera detaje për procesin gjyq*ësor në Hagë, ku po gjy*kohen ish drejtuesit e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK).

I ftuar në emisionin “Imazh” në RTK në Kosovë, ai tha procesi gjyq*ësor ndaj tyre mund të marrë kohë deri në 10 vjet, ndërsa shtoi se mesatarja e proceseve të këtij niveli është 5 vjet.

“Nëse marrim parasysh Tribu*nalet e kaluara, mesatarja e gjy*kimit do të jetë 5 vjet, derisa për ish-liderët e UÇK-së Thaçit, Veselit, Selimit e Krasniqit gjy*kimi mund të zgjas deri në 10 vjet, pasi që është rast shumë i rëndë”, ka thënë Hodaj.

Për ish-presidentin Hashim Thaçi, kryeprok*urori i Prok*urorisë Speciale të Hagës, Jack Smith, në letrën e tij drejtuar Gjyq*tarit të Procedurës Paraprake, Nicola Guillou, letër e cila është e publikuar edhe në faqen zyrtare të Gjyk*atës Speciale, është shprehur se mund të dën*ohet me bur*gim të përje*tshëm.

Smith fillimisht ka theksuar se ish-presidenti i Kosovës mund të arr*atisej pasi akt*akuza e pakonfirmuar ishte bërë publike. Sipas tij, një gjë e tillë do ta nxiste Thaçin të ikte.

Gjithashtu Smith në letrën e tij kishte pretenduar se Thaçi mund të kryejë edhe kri*me të tjera dhe të pengojë procedurat e Speciales.

“Përderisa të dhëna të caktuara dhe të përgjithshme në lidhje me akta*kuzën e dorëzuar dhe të pakonfirmuar janë publikuar, ndjenja nxitëse e Thaçit për t’u arr*atisur, për t’i penguar procedurat dhe për të kryer kri*me të mëtutjeshme do të rritet drastikisht posa ai të informohet për akta*kuzën e konfirmuar dhe për hollësitë e aku*zave të konfirmuara, të cilat mund të sjellin dën*im me bu/rgim të përje/tshëm”, thuhet në dokumentin që Jack Smith ia ka dërguar gjyqtarit./abcnews.al/