Ballina Kuriozitete Krijohet aplikacioni që mund të përkthejë mjaullimat e maceve

Krijohet aplikacioni që mund të përkthejë mjaullimat e maceve

“Meow Talk” është një aplikacion që regjistron zërin dhe më pas përpiqet të identifikojë se çfarë do të thotë macja.

Ky aplikacion i ri është krijuar nga një ish-inxhinier për altoparlantin inteligjent Alexa të Amazon.

Deri tani ka vetëm 13 fraza në fjalorin e aplikacionit, duke përfshirë: “Më ushqe!”, “Jam i zemëruar!” dhe “më lër të qetë!

“Meow” e çdo mace është unike dhe lidhet me pronarin e saj.

“Qëllimi përfundimtar është të zhvillojmë një jakë inteligjente”, u shpreh Javier Sánchez, menaxheri i programit teknik i grupit në zhvilluesin e aplikacioneve Akvelon. l.k/abcnews.al