Ballina Retro Në vitin 1916, kur për francezët Çamëria dhe Parga ishin Shqipëri

Në vitin 1916, kur për francezët Çamëria dhe Parga ishin Shqipëri

Ndërsa sot qeveria e ka hequr fare nga përdorimi dhe tekset shkollore termin “Çamëri” apo “çam”, jo shumë larg në histori Çamëria ishte një nga simbolet, prej së cilës identifikohej Shqipëria.

Kjo është faqja e parë e revistës “La Nature”, revistë shkencore. Bëhet fjalë për numrin 2209 të 29 janarit 1916.

Në foto është qyteti i Pargës, një nga perlat shqiptare.

Vizatimi i Pargës është realizuar nga piktori i mirënjohur Edward Lear, i cili në ato kohë ishte i ngarkuar të pikturonte Greqinë dhe Shqipërinë për llogari të revistave të mëdha europiane dhe britanike, sepse ende nuk njiheshin fotografët.