Ballina Aktualitet Natë tërmetesh në Maqedoni! Lëkunden Tetova, Gostivari, Dibra, Kërçova…

Natë tërmetesh në Maqedoni! Lëkunden Tetova, Gostivari, Dibra, Kërçova…

Tre tërmete kanë  g o d i t u r sonte rajonin e Pollogut, njëri në ora 20 e 40 minuta dhe dy të tjerët në 22:17 dhe 22:28.

Një tërmet i ri u regjistrua gjatë minutave të fundit (22 e 17 minuta). Sipas EMSC, ishte më i fortë se ai i mëparshmi, i orës 20 e 40, përkatësisht burimi raporton se ishte me magnitudë 4.93 ballë të shkallës Rihter, me një epiqendër afër Mavrovës, transmeton Tetova News.

Pas disa minutash (22 e 28 minuta) me një epiqendër identike, një tërmet tjetër u regjistrua me një madhësi prej 4.79 ballë të shkallës Rihter.

Rrjeti telemetrik sizmologjik i Republikës së Maqedonisë, me stacione në Shkup, Vallandovë, Ohër, Shtip dhe Pehçevë, të mirëmbajtur nga Observatori Sizmologjik në Fakultetin e Shkencave të Natyrës dhe Matematikës në Shkup sonte, 12 Mars 2021 në 20:40, regjistroi një seri tërmetesh në rajonin Tetovë-Gostivar me një epiqendër 65 km në jugperëndim të Shkupit.
Tërmeti më i fortë ishte ai me magnitudë lokale tw shkallws Rihter ML4.6.

Sipas të dhënave të mëparshme, ky tërmet më së shumti është ndjerë nga banorët në Mavrovë, Dibër, Gostivar, Tetovë dhe Kërçovë me intensitet të shkallëve V-VI sipas shkallës makrosizmike evropiane, dhe në pjesë të tjera me intensitet të shkallëve III-IV sipas të njëjtës shkallë.

Tërmeti i orës 22:28, i cili ishte nga e njëjta zonë dhe epiqendër dhe me magnitudë lokale të shkallës Rihter ML4.4, sipas të dhënave të deritanishme, është ndjerë më fortë nga banorët në Mavrovë, Dibër, Tetovë, Gostivar dhe Kërçovë me intensitet të shkallëve IV-V sipas shkallës makrosizmike evropiane.

Rrjeti telemetrik sizmologjik i Republikës së Maqedonisë, me stacione në Shkup, Vallandovë, Ohër, Shtip dhe Pehçevë, të mirëmbajtur nga Observatori Sizmologjik në Fakultetin e Shkencave të Natyrës dhe Matematikës në Shkup, sonte, 12 Mars 2021 në 20:40, regjistroi një tërmet në rajonin e Pollogut me epiqendër 50 kilometra në jugperëndim të Shkupit.

Tërmeti ishte me magintudë 3.0 sipas shkallës Rihter.

Sipas të dhënave, tërmeti është ndjerë në Gostivar, Dibër, Mavrovë dhe Kërçovë me intensitet 3.0 ballë.

Детали за земјотресите од сеизмолошката опсерваторија: Најсилно почувствуван во Маврово, Дебар, Гостивар, Тетово и Кичево

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, вечерва, 12.03.2021 година во 20 часот и 40 минути, регистрира серија на земјотреси од епицентралното подрачје Тетово-Гостивар со епицентар на 65km југозападно од Скопје.

Најсило беше почувствуван земјотресот со локална Рихтерова магнитуда ML4.6.

Според досегашните податоци овој земјотрес беше најсилно почувствуван од населението во Маврово, Дебар, Гостивар, Тетово и Кичево со интензитет од V-VI степени според Европската макросеизмичка скала, a во останатите делови со интензитет од III-IV степени според истата скала.

Земјотресот во 22 часот и 28 минути кои потекнува од истото епицетрално подрачје и со Рихтерова локална магнитуда ML4.4 според досегашните податоци најсилно беше почувствуван од населението во Маврово, Дебар, Тетово, Гостивар и Кичево со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала.

Artikulli paraprakZjarri i madh përfshin një anije udhëtimi në Korfuz! (Video+Foto)
Artikulli tjetërDetaje për tërmetet e kësaj nate në Maqedoninë e Veriut: Lëkundjet më të forta u ndjenë në Mavrovë, Dibër, Gostivar, Tetovë dhe Kërçovë