Ballina Argëtim Virale Kërkohet punëtor, për një nga ishujt më të largët në botë!

Kërkohet punëtor, për një nga ishujt më të largët në botë!

Ishulli Gough, i njohur gjithashtu me emrat Diego Álvarez ose Gonçalo Álvares, ndodhet në mes të Oqeanit Atlantik, në gjysmë të rrugës midis Afrikës dhe Amerikës së Jugut. Megjithëse gjeografikisht është pjesë e Afrikës, administrativisht varet nga Mbretëria e Bashkuar, pasi është e lidhur me territorin jashtë shtetit të Santa Elena, Ascensión dhe Tristán de Acuña. Zbuluar në 1505 nga lundërtari portugez Gonçalo Álvares, ai nuk krijoi ndonjë interes deri në 1731.

Në atë datë, kapiteni Charles Gough, në bordin e një anijeje angleze, e pretendoi atë për Kurorën Britanike. Dhe që atëherë ajo ka qenë pjesë e territorit përtej detit të Mbretërisë së Bashkuar. Në fillim u quajt Ilha de Gonçalo Álvares, siç u shfaq në hartat e lundrimit portugez. Por më vonë u emërua Gough, pas kapitenit të Marinës Britanike Charles Gough. Ky ishull, me origjinë vullkanike, nuk ka një popullsi të përhershme gjatë gjithë vitit. Ekziston një ekip i rregullt kërkimor që rrotullohet çdo vit.

Ata mbërrijnë atje nga Afrika e Jugut (rreth 2400 kilometra), në një udhëtim me varkë që zgjat shtatë ditë. Rebekah Goodwill dhe Lucy Dorman janë aktualisht atje, duke punuar, por ata po kërkojnë një ‘oficer në terren’ për një kontratë pesëmbëdhjetëmujore në ishull. Të dy punojnë për Shoqërinë Mbretërore për Mbrojtjen e Zogjve.

Para se të mbërrinte në këtë ishull të largët, Lucy kishte punuar tashmë në Antarktidë, ndërsa Rebekah punonte për RSPB në Skoci, shpjegojnë ata për BBC. Viti i kësaj të fundit në Gough përfundon në shtator, ndaj kompania po kërkon dikë që ta zëvendësojë. Paga është midis 25000 dhe 27000 paund britanik në vit (midis 28000 dhe 30500 euro). Mbi të gjitha…nuk ka ushqim të freskët dhe duhet të jetosh me kafshët.

@tn.lajmelokale
@tetovanews