Ballina Kronika ARMË, DROGË DHE PROSTITUCION: Ndalohen 99 femra të huaja në lokalet e...

ARMË, DROGË DHE PROSTITUCION: Ndalohen 99 femra të huaja në lokalet e Tetovës dhe Ohrit (VIDEO)

foto: ilustrim

ARMË, DROGË DHE PROSTITUCION 99 femra, shumica shtetase të huaja, janë ndaluar në tre lokale hoteliere në Tetovë dhe Ohër.

Gjatë aksioneve policore dhe hetimore të kryera në tre objektet e hotelierisë, janë gjetur gjithsej 99 gra me origjinë nga Ukraina, Rusia, Bjellorusia, Shqipëria, Kosova, Kolumbia, Serbia, Argjentina, Bullgaria, Kazakistani dhe Maqedonia, të cilat qëndronin në kundërshtim me ligjin, gjithashtu u gjetën një qese me lëndë pluhuri dhe një pistoletë “Gamo” kalibri 4.5 mm.
Gjatë kontrolleve në objektet hoteliere në rajonin e Tetovës dhe Ohrit, janë gjetur 99 gra të cilat kanë qëndruar në kundërshtim me ligjin, drogë dhe një armë, njofton MPB. Shumica e tyre janë shtetase të huaja nga Ukraina, Rusia, Bjellorusia, Bullgaria, Kosova, Shqipëria, madje edhe nga Kolumbia dhe Argjentina.

“Në datë 04/05.01.2024, Njësia Kombëtare për Ndalimin e Kontrabandës së Emigrantëve dhe Trafikimit të Qenieve Njerëzore pranë Departamentit të Hetimeve Kriminale në Departamentin e Luftimit të Krimit të Organizuar dhe të Rëndë, në bashkëpunim me OSPO, dhe në koordinim me prokurorin publik nga OJO GOKK, pas marrjes së urdhrave për bastisje nga Gjykata Themelore Penale, Shkup, janë kryer bastisje në tri objekte hoteliere, dy prej të cilave në zonën e SPB Tetovë dhe një në zonën e Ohrit.

Gjatë veprimeve të kryera policore dhe hetimore në tre objektet hotelierike, u ndaluan gjithsej 99 gra me origjinë nga Ukraina, Rusia, Bjellorusia, Shqipëria, Kosova, Kolumbia, Serbia, Argjentina, Bullgaria, Kazakistani dhe Maqedonia të cilat po qëndronin në kundërshtim me ligjin.
Në objektin e hotelerisë në pronësi të I.I.(26), janë gjetur 50 vajza nga Ukraina, Rusia, Bjellorusia, Shqipëria dhe Kosova, si dhe një qese me drogë, si dhe janë legjitimuar 80 klientë.
Në objektin e hotelerisë, në pronësi të A.J. (26), janë gjetur 36 vajza nga Ukraina, Rusia, Bjellorusia, Shqipëria, Kolumbia, Serbia, Argjentina, Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut, si dhe është gjetur një armë zjarri, ndërsa 95 klientë janë legjitimuar në objekt.

Gjatë kontrollit të kryer në lokalin e hotelierisë në Ohër, në pronësi të H.A.(34), janë gjetur 13 vajza nga Ukraina, Rusia, Bjellorusia, Kazakistani dhe Maqedonia e Veriut, si dhe në lokal janë gjetur dhe legjitimuar 47 të klientë

Lidhur me personat e gjetur femra të cilat kanë qëndruar në kundërshtim me ligjin, do të fillojë procedurë penale pranë gjykatës kompetente, ndërsa ndaj pronarëve do të dorëzohen parashtresat përkatëse”, thuhet në njoftimin e MPB-së./tetova.com

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tetova News (@tetovanews)

ОРУЖЈЕ, ДРОГА И ПРОСТИТУЦИЈА Во три угостителски објекти во Тетово и во Охрид затекнати 99 женски лица, повеќето странски државјанки

При спроведените полициски и истражни дејствија во трите угостителски објекти биле затекнати вкупно 99 женски лица со потекло од Украина, Русија, Белорусија, Албанија, Косово, Колумбија, Србија, Аргентина, Бугарија, Казахстан и од Македонија, кои престојувале спротивно на целта, а пронајдена е една кеса со прашкаста материја и еден пиштол „Гамо” калибар 4,5 мм.

При контроли во угостителски објекти на подрачјето на Тетово и на Охрид, пронајдени се 99 женски лица кои престојувале спротивно на целта, дрога и пиштол, информираа од МВР. Повеќето од нив се странски државјанки од Украина, Русија, Белорусија, Бугарија, Косово, Албанија, па дури и од Колумбија и од Аргентина.

„На 04/05.01.2024 година, Националната единица за сузбивање на криумчарење мигранти и трговија со луѓе при Сектор за криминалистички истраги во Одделот за сузбивање на организиран и сериозен криминал, во содејство со ОСПО, а во координација со јавен обвинител од ОЈО ГОКК, по добиени наредби за претрес од Основен кривичен суд, Скопје, извршени се претреси во три угостителски објекти, од кои два на подрачјето на СВР Тетово и еден на подрачјето на Охрид.

При спроведените полициски и истражни дејствија во трите угостителски објекти биле затекнати вкупно 99 женски лица со потекло од Украина, Русија, Белорусија, Албанија, Косово, Колумбија, Србија, Аргентина, Бугарија, Казахстан и Р.Северна Македонија, кои престојувале спротивно на целта, а пронајдена е една кеса со прашкаста материја и еден пиштол „Гамо” калибар 4,5 мм.
Во угостителскиот објект сопственост на И.И.(26), биле затекнати 50 девојки од Украина, Русија, Белорусија, Албанија и Косово, како и кеса со дрога, а исто така биле легитимирани 80 гости.

Во угостителскиот објект, сопственост на А.Џ.(26), беа затекнати 36 девојки од Украина, Русија, Белорусија, Албанија, Колумбија, Србија, Аргентина, Бугарија и Северна Македонија, а пронајден е и пиштол, додека легитимирани биле 95 гости во објектот.

При претресот извршен во угостителскиот објект во Охрид, сопственост на Х.А.(34), биле затекнати 13 девојки од Украина, Русија, Белорусија, Казахстан и Северна Македонија, а затекнати и легитимирани биле 47 гости во објектот.

Во однос на затекнатите женски лица кои престојувале спротивно на целта ќе се отпочне со прекршочна постапка пред надлежен суд, а против сопствениците ќе бидат поднесени соодветни поднесоци“ – стои во известувањето од МВР.

@tn.lajmelokale
@tetovanews